Buzz

Αστορ, 5 Φεβρουαρίου, Τάκης Κανελλόπουλος: Αποκατάσταση

στα 10

Οι δύο σπάνιες τελευταίες ταινίες του Τάκη Κανελλόπουλου προβάλλονται σε μια διπλή προβολή, αποκατεστημένες όπως τους αξίζει.

Αστορ, 5 Φεβρουαρίου, Τάκης Κανελλόπουλος: Αποκατάσταση

Το πρώτο είναι μια από τις ταινίες που θα άξιζε να ανακαλυφθούν και εκτιμηθούν ξανά.

Το δεύτερο είναι το τραγικό φινάλε μιας φιλμογραφίας που - ερήμην του - αποικτά ένα μεγαλύτερο νόημα από αυτό που θεωρητικά του αξίζει.

Το «Ρομαντικό Σημείωμα» (1978) και η «Σόνια» (1980), οι δύο τελευταίες, σπάνιες και για πρώτη φορά αποκατεστημένες (από το Φεστιβάλ Θεσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) στο μεγαλείο που τους αξίζιε έρχονται σε ένα double bill που συμπληρώνει το μεγάλο αφιέρωμα στον Τάκη Κανελλόπουλου που έλαβε χώρα στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

κανελλόπουλος αποκατάσταση

Η διπλή αυτή προβολή στην Αθήνα, η οποία συνεχίζει το νήμα του μεγάλου, πλήρους αφιερώματος του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο στο έργο του Κανελλόπουλου, πλαισιώνεται από συζήτηση με συνεργάτες, φίλους και δημιουργούς που αγαπούν τις ταινίες του Κανελλόπουλου. Συγκεκριμένα, μετά την προβολή των ταινιών, θα συνομιλήσουν με τους θεατές οι Μάρκος Χολέβας, σκηνοθέτης και πρόεδρος του ΕΚΚ, βοηθός του Τάκη Κανελλόπουλου στις δύο τελευταίες του ταινίες, οι σκηνοθέτες Δώρα Μασκλαβάνου, Γιάννης Βεσλεμές και Νίκος Πάστρας και ο μουσικός Kristof, οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό αναμνήσεις και σκέψεις για την πορεία του σπουδαίου σκηνοθέτη και ειδικά για την ύστερη, παραγνωρισμένη περίοδο του έργου του.

αποκατάσταση

αποκατάσταση 2

Την προβολή και τη συζήτηση θα ακολουθήσει πάρτι στη στοά Κοραή, με dj set από τον Νίκο Πάστρα.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

19:00 Ρομαντικό σημείωμα
20:30 Σόνια
22:00 Συζήτηση
22:30 Πάρτι στη στοά Κοραή / dj set από τον Νίκο Πάστρα

Εισιτήριο για μία προβολή: 6 ευρώ. Ενιαίο εισιτήριο και για τις δύο προβολές: 9 ευρώ. Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά εδώ