Buzz

«Μια τόσο κοντινή παρουσία»: H Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης αφιερώνει στον Σταύρο Τσιώλη

στα 10

Από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2023, στο Ολύμπιον, δείτε το σύνολο των ταινιών που σκηνοθέτησε ο Σταύρος Τσιώλης.

«Μια τόσο κοντινή παρουσία»: H Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης αφιερώνει στον Σταύρο Τσιώλη

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ξεκινά το πρόγραμμά της για φέτος με την πλήρη ρετροσπεκτίβα στο έργο του Σταύρου Τσιώλη, με τίτλο «Μια τόσο κοντινή παρουσία» από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2023, στο Ολύμπιον, φιλοξενώντας το σύνολο των ταινιών που σκηνοθέτησε ο Ελληνας δημιουργός, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.

Οπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Ταινιοθήκης της Θεσσαλονίκης:

H συνολική πορεία του Σταύρου Τσιώλη στο ελληνικό σινεμά υπήρξε μακρά, σύνθετη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Έχοντας αρχικά εργαστεί σε πάνω από πενήντα ταινίες ως βοηθός σκηνοθέτη, ο Τσιώλης πραγματοποίησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία Μικρός δραπέτης (1968), διαπρέποντας αρχικά στα είδη του φιλμ νουάρ και στο κοινωνικό δράμα, με κορωνίδα της πρώτης περιόδου την αξέχαστη ταινία Κατάχρησις εξουσίας (1971), με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κούρκουλο. Στη συνέχεια, κι αφότου εξαφανίστηκε πλήρως από τα κινηματογραφικά δρώμενα για δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, ο Σταύρος Τσιώλης επέστρεψε το 1985 με την ταινία (με τον σχεδόν αυτοβιογραφικό τίτλο) Μια τόσο μακρινή απουσία (βραβεία γυναικείων ερμηνειών για την Πέμη Ζούνη και τη Δήμητρα Χατούπη, καθώς και βραβείο καλύτερης φωτογραφίας για τον Γιώργο Αρβανίτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), ενώ την επόμενη χρονιά τη σκυτάλη πήρε το Σχετικά με τον Βασίλη: στη δεύτερη περίοδο του έργου του, ο Σταύρος Τσιώλης στρέφεται σε ένα σινεμά ενδοσκοπικό και ιδιοσυγκρασιακό, με μελαγχολική διάθεση και απολογιστικό τόνο, χτίζοντας μια άτυπη γέφυρα με την καταληκτική περίοδο της φιλμογραφίας του.

Τσιώλης

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με αφετηρία την απολαυστική ταινία Έρωτας στη χουρμαδιά, η οποία εγκαινιάζει και τη συνεργασία του με τον Αργύρη Μπακιρτζή, το προσωπικό βλέμμα του Σταύρου Τσιώλη αποκρυσταλλώνεται στη μορφή και στο περιεχόμενο που αγαπήθηκε με πάθος από το κοινό: τη σπαρταριστή ηθογραφική κωμωδία που ταξιδεύει με τρυφερότητα στην ελληνική επαρχία, συνδυάζοντας το λαογραφικό στοιχείο, το δηκτικό κοινωνικό σχόλιο και το περιπαικτικό χιούμορ. Σημείο αναφοράς στην όψιμη περίοδο του Σταύρου Τσιώλη, πέρα από την τεράστια επιτυχία του Ας περιμένουν οι γυναίκες, είναι η ταινία Παρακαλώ, γυναίκες, μην κλαίτε, όπου ο Σταύρος Τσιώλης ένωσε δυνάμεις στο σενάριο με τον αξέχαστο Χρήστο Βακαλόπουλο. Οι δυο τους αναζήτησαν με πάθος όλα εκείνα τα υφολογικά και δραματουργικά στοιχεία που αποτυπώνουν σε μια κινηματογραφική ταινία την αίσθηση του ανήκειν, τον καταγωγικό δεσμό και τη βαθύτερη σύνδεση με την άγραφη παράδοση ενός τόπου.

Το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι και ομιλητές από το στενό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του Σταύρου Τσιώλη. Η Κατερίνα Τσιώλη, κόρη του σκηνοθέτη, παραγωγός και συνσεναριογράφος σε πολλές ταινίες του, αλλά και στιχουργός σε ορισμένα από τα υπέροχα τραγούδια που κόσμησαν το κινηματογραφικό του έργο, θα παρευρεθεί σε όλες τις ταινίες του αφιερώματος και θα μιλήσει για την πλούσια κινηματογραφική κληρονομιά του πατέρα της. Επιπλέον, ο Κώστας Ιορδανίδης, μοντέρ στις σημαντικότερες ταινίες του Σταύρου Τσιώλη, θα αναλύσει στο κοινό τόσο τον κινηματογραφικό κόσμο που είχε πλάσει ο έλληνας δημιουργός όσο και τη διαδικασία της ψηφιοποίησης του έργου του, στις προβολές των ταινιών Ακατανίκητοι εραστές και Μια τόσο μακρινή απουσία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου (19:15 Παύλος Ζάννας και 21:30 Ολύμπιον, αντίστοιχα). Τέλος, η τσελίστρια Εύη Καζαντζή, η οποία συμμετείχε στην ταινία Ας περιμένουν οι γυναίκες (ερμηνεύοντας τη νοσοκόμα-φίλη της Κλυταιμνήστρας), θα μας μεταφέρει άγνωστα σκηνικά και απολαυστικές στιγμές από τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας του Σταύρου Τσιώλη, η οποία θα κλείσει το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου (Ολύμπιον, 21:30).

Στο πλαίσιο του αφιερώματος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, το μουσικό σχήμα των *Qarabağ *(Καραμπάχ) θα δώσει συναυλία με μουσικές και τραγούδια από τις ταινίες του Σταύρου Τσιώλη, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 22:00, στο μπαρ Υ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ακούσει, μεταξύ άλλων, ορισμένα από τα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν σε ταινίες του Σταύρου Τσιώλη, αλλά δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook και στο λογαριασμό του στο Instagram.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Γυναίκες που περάσατε από δω 607

Γυναίκες που περάσατε από ’δω 2017 | 20:30 | Ολύμπιον

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης. Παίζουν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ερρίκος Λίτσης, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντία Τακάλου, Έλλη Τρίγγου. Διάρκεια: 85΄

Δύο άνεργοι άντρες προχωρημένης ηλικίας προσλαμβάνονται να φυλάξουν τσίλιες σε ένα αθηναϊκό σπίτι, όπου χτίζεται αυθαίρετα ένα επιπλέον δωμάτιο. Από τον δρόμο ακριβώς απ’ έξω περνούν τυχαίοι περαστικοί, ίσως και κάποιοι πολεοδόμοι και ελεγκτές του ΙΚΑ που υποκρίνονται τους ανυποψίαστους διαβατές. Ο δρόμος είναι ένα πέρασμα και οι άνθρωποι που τον περπατούν κουβαλάνε ο καθένας τα δικά τους όνειρα, τις δικές του πληγές και ελπίδες, ωστόσο όλους τους ενώνει η ασβέστη ανάγκη για θαλπωρή και ανθρώπινη επαφή. Στη διάρκεια μιας μέρας και μιας νύχτας, οι δύο άνεργοι άνδρες θα βρεθούν θεατές και πρωταγωνιστές στο δράμα και στις ζωές των συνανθρώπων τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

δραπέτης

Μικρός Δραπέτης (1968) | 19:30 | Παύλος Ζάννας

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης. Παίζουν: Μαρία Παπαϊωάννου, Νίκος Οικονομίδης, Γιώργος Ζωγράφος, Νάνσυ Μάνδρου. Διάρκεια: 87΄

Στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ο Σταύρος Τσιώλης τοποθετεί στο επίκεντρο της ιστορίας ένα μικρό αγόρι που το σκάει από το αναμορφωτήριο, όπου είχε περάσει τα τελευταία χρόνια, και κρύβεται στο σπίτι ενός νεαρού κοριτσιού. Ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί μια πολύ δυνατή φιλία, όταν όμως περάσει τυχαία από την περιοχή ο περιοδεύων θίασος των γονιών του μικρού, εκείνοι θα τον πάρουν μαζί τους. Στην τρυφερή σχέση δύο παιδιών ο Τσιώλης εντοπίζει κάτι το σχεδόν πρωτογενές, μια ματιά αγνή με παιδική αφέλεια και ανοιχτή καρδιά, η οποία ξορκίζει έναν σκληρό κόσμο που δεν βγάζει νόημα.

Παρακαλώ Γυναίκες Μην Κλαίτε 607 1

Παρακαλώ, Γυναίκες, μην Κλαίτε (1992) | 21:30 | Ολύμπιον

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης. Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης, Χρήστος Βακαλόπουλος. Παίζουν: Αργύρης Μπακιρτζής, Δημήτρης Βλάχος, Δώρα Μασκλαβάνου, Νικόλαος Κέκκος, Έμιλυ Παπαχρήστου. Διάρκεια: 85΄

Δύο διάσημοι συντηρητές εικόνων καταφθάνουν από την Αθήνα σε ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας για να αποκαταστήσουν τις κατεστραμμένες τοιχογραφίες μιας ιστορικής βυζαντινής εκκλησίας. Η παρουσία τους θα δώσει άλλη πνοή στην ήρεμη ζωή των κατοίκων του χωριού, πυροδοτώντας μια σειρά από παρεξηγήσεις, αναστατώσεις και αναπάντεχες στιγμές τρυφερότητας, μέχρι την έλευση του χειμώνα, οπότε και θα εγκαταλείψουν το έργο τους ημιτελές.


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ζούγκλα των πόλεων

Η Ζούγκλα των Πόλεων (1970) | 19:30 | Παύλος Ζάννας

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης. Σενάριο: Νίκος Φώσκολος. Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάνος Κατράκης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Σπύρος Καλογήρου. Διάρκεια: 97΄

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ Νίκος Αυγέρης έχει αναλάβει να καλύψει ένα ύποπτο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε έναν ανώτατο κρατικό υπάλληλο. Από την έρευνα αποκαλύπτεται ότι το θύμα είχε τον οικονομικό έλεγχο ενός μεγάλου οικοδομικού οργανισμού και χρηματιζόταν για να καλύπτει τις παρανομίες της διοίκησης. Ο συγκεκριμένος οργανισμός είχε καταχραστεί μεγάλα ποσά που προορίζονταν για την ανέγερση κατοικιών για άστεγους τραυματίες πολέμου και τώρα η διοίκησή του ενοχλείται σφόδρα από τις αποκαλύψεις του Αυγέρη. Έτσι, προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα, αλλά εκείνος δεν πτοείται, συνεχίζοντας την έρευνα, μέχρι που φτάνει μπροστά σε μία σοκαριστική αποκάλυψη.

Φτάσαμεε

Φτάσαμεε!... (2004) | 21:30 | Ολύμπιον

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης. Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνα, Ταμίλα Κουλίεβα. Διάρκεια: 90΄

Αύγουστος, και το περίφημο νυχτερινό κέντρο του Μίμη (The River) στη Λιβαδειά χρειάζεται επειγόντως ορχήστρα, μιας και στους Δελφούς ξεκίνησε ήδη το Μεγάλο Συνέδριο Ελληνοαμερικανών Ομογενών. Από τα χαράματα αρχίζουν να καταφθάνουν μουσικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα για να πάρουν τη δουλειά! Στη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, 40 μουσικοί και τραγουδιστές θα προβάρουν τα τραγούδια τους, θα λογομαχήσουν, θα αναπολήσουν, θα φλερτάρουν, τρώγοντας, πίνοντας, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό χαρακτήρων ξεδιπλώνεται, αποκαλύπτοντας έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο που αναπνέει δίπλα μας.


ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ακατανίκητοι Εραστές 607

Ακατανίκητοι Εραστές (1988) | 19:15 | Παύλος Ζάννας

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης. Παίζουν: Τάσος Μηλιώτης, Όλια Λαζαρίδου, Μαρία Πανούτσου, Κωνσταντίνος Τζούμας. Διάρκεια: 80΄

Ο μικρός Βασίλης το σκάει από το ορφανοτροφείο, τριγυρίζει στο κέντρο της Αθήνας κι ύστερα παίρνει το τρένο για την Τρίπολη. Περιπλανιέται στην ορεινή Αρκαδία και πέφτει πάνω σε μια κοπέλα που της έχει χαλάσει το αυτοκίνητο. Οι δυο τους θα συνεχίσουν την περιπλάνηση για ολόκληρο το καλοκαίρι, μέχρι να γυρίσει ο μικρός στο σπίτι της γιαγιάς του, ένα ερείπιο χωρίς κανένα ίχνος ζωής. Η κοπέλα χάνεται και ο μικρός κατεβαίνει στην Τρίπολη, όπου κάνει διάφορες δουλειές για να ζήσει. Ανήμερα της γιορτής του, ο Βασίλης εγκαταλείπει την πόλη και παίρνει το δρόμο της επιστροφής για το χωριό του.

Την προβολή θα προλογίσει ο Κώστας Ιορδανίδης, μοντέρ του Σταύρου Τσιώλη και υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση του έργου του

μια τόσο μακρινή απουσία

Μια Τόσο Mακρινή Aπουσία (1985) | 21:30 | Ολύμπιον

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, Δήμητρα Χατούπη, Μπέτυ Βαλάση, Ζαχαρίας Ρόχας, Κωνσταντίνος Τζούμας. Διάρκεια: 75΄

Η Αγγελική, διαμαρτυρόμενη για τον εγκλεισμό της μεγαλύτερης και ατίθασης αδερφής της στο ψυχιατρείο, την παίρνει από το ίδρυμα, αντιμετωπίζοντας τη σκληρή πίεση και εχθρότητα της οικογένειάς της και την αδιαφορία των φίλων της. Μια σπαρακτική ιστορία αφοσίωσης και θυσίας, η οποία συγκινεί με τη δραματουργική δύναμη και λιτότητά της.

Την προβολή θα προλογίσει ο Κώστας Ιορδανίδης, μοντέρ του Σταύρου Τσιώλη και υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση του έργου του


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πανικός

Πανικός (1969) | 19:30 | Παύλος Ζάννας

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης. Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Σοφία Ρούμπου, Νίκος Γαλανός. Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης. Διάρκεια: 90΄

Μια ομάδα τριών κακοποιών απάγει τον μικρό Τασούλη και ζητάει λύτρα για την απελευθέρωσή του από τον πατέρα του, τον επιχειρηματία Μάρκο Μαρά. Η αστυνομία προσπαθεί να τους εντοπίσει, ενώ ο Μαράς αποφεύγει την αστυνομία για να μπορέσει να συγκεντρώσει γρήγορα το ποσό. Ο γιος του πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και πρέπει να πάρει οπωσδήποτε μέσα στις επόμενες πέντε μέρες το φάρμακο που τον κρατάει στη ζωή. Η παράδοση των λύτρων καθυστερεί και οι μέρες περνούν, καθώς η αστυνομία με επικεφαλής τον επιθεωρητή Μακρίδη προσπαθεί να παγιδέψει τους απαγωγείς.

O Χαμένος Θησαυρός του Χουρσίτ Πασά

Ο Χαμένος Θησαυρός του Χουρσίτ Πασά (1995) | 21:30 | Ολύμπιον

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης. Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης, Χρήστος Βακαλόπουλος, Γιώργος Τζιώτζιος. Παίζουν: Αργύρης Μπακιρτζής, Λίνα Κοσσυφίδου, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Τάκης Μόσχος, Μάκης Κοντιζάς, Μήτσος Καραμήτσος, Μιχάλης Γιαννάτος, Χάρης Μιχαλογιαννάκης, Πέτρος Καλογερόπουλος, Γιώργος Παναγιωταράκος, Δημοσθένης Κομποτιάτης. Διάρκεια: 81΄Εκκινώντας από ένα πραγματικό γεγονός, τη μαζική απόδραση 80 κρατουμένων από τις φυλακές της Αθήνας στις 29 Ιανουαρίου 1993, η ταινία παρακολουθεί την πορεία μιας ομάδας απελπισμένων ανθρώπων προς το μάταιο όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Με οδηγό έναν ακριβοπληρωμένο χάρτη, έντεκα δραπέτες των φυλακών του Κορυδαλλού διασχίζουν την Πελοπόννησο αναζητώντας τον χαμένο θησαυρό του στρατηγού Χουρσίτ Πασά. Ένα κίνητρο απληστίας που γίνεται σταδιακά αιτία διχασμού, συγκρούσεων και αποχωρισμών.

Συναυλία του μουσικού σχήματος των Qarabağ στο μπαρ Υ (22:00)

ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Κατάχρησις Εξουσίας

Κατάχρησις Εξουσίας (1971) | 19:30 | Παύλος Ζάννας

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης. Σενάριο: Νίκος Φώσκολος. Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μπέτυ Λιβανού, Μάνος Κατράκης, Σπύρος Καλογήρου, Γιάννης Αργύρης. Διάρκεια: 104΄

Ενας αστυνομικός προσπαθεί να ανακαλύψει τον δολοφόνο του αδελφού του, ο οποίος ήταν πιανίστας και μορφινομανής. Ως μέλος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών προσπαθεί να εντοπίσει τον αρχηγό μιας σπείρας εμπόρων ναρκωτικών. Όμως ο ανορθόδοξος τρόπος δράσης που υιοθετεί αναστατώνει τους ανωτέρους του. Ωστόσο, του επιτρέπουν να συνεχίσει τις έρευνες, μέχρι που η σπείρα ανακαλύπτει ότι είναι αστυνομικός.

Ερωτας στη Χουρμαδιά 607

Ερωτας στη Χουρμαδιά (1990) | 21:30 | Ολύμπιον

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης. Παίζουν: Λάζαρος Ανδρέου, Αργύρης Μπακιρτζής, Δώρα Μασκλαβάνου, Βίνα Ασίκη, Χρήστος Βακαλόπουλος. Μουσική: Παύλος Παπαδόπουλος, Σταμάτης Σπανουδάκης. Διάρκεια: 90΄

Ενας λαδέμπορος και συγχρόνως χορηγός-ευεργέτης της τοπικής ορχήστρας, συντετριμμένος μετά τον θάνατο της λατρεμένης συζύγου του, ξεκινά μια εξωφρενική περιπλάνηση στην Πελοπόννησο παρέα με έναν φίλο του και μουσικό της ορχήστρας, τον οποίο κατηγορεί πως είχε σχέση με τη γυναίκα του. Οι δυο τους αναζητούν μια χουρμαδιά, η οποία θα πιστοποιήσει, σύμφωνα με μια φωτογραφία που έχει στα χέρια του ο έμπορος, την απιστία. Ένα θεοπάλαβο ταξίδι στο παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης, στη δίνη του πένθους, σε μια άλλη Ελλάδα που ξεμακραίνει στον ορίζοντα.


ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σχετικά με τον Βασίλη 607

Σχετικά με τον Βασίλη (1986) | 19:30 | Παύλος Ζάννας

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης. Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης, Χρήστος Βακαλόπουλος, Κωνσταντίνος Τζούμας. Παίζουν: Τάσος Δενέγρης, Κατερίνα Τσιώλη, Χρήστος Βακαλόπουλος, Λουκία Πιστιόλα. Διάρκεια: 76΄

Ενας καθηγητής κοινωνιολογίας έχει παραιτηθεί -χωρίς κανένα φανερό λόγο- από τη δουλειά του, αλλά και από οτιδήποτε άλλο όριζε τη μέχρι πρότινος ζωή του, έχοντας επιλέξει να ζει μόνος του. Η ταινία καταγράφει μερικές στιγμές από την καθημερινότητά του του, τη σχέση με την κόρη του και την περιπλάνησή του στην ελληνική ύπαιθρο, σε μια μάταιη απόπειρα να βρει απαντήσεις στα υπαρξιακά ερωτήματα που τον βασανίζουν.

Ας Περιμένουν Οι Γυναίκες 607

Ας Περιμένουν οι Γυναίκες (1998) | 21:30 | Ολύμπιον

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης. Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Αργύρης Μπακιρτζής, Σάκης Μπουλάς, Αγγελική Ηλιάδη, Έμιλυ Παπαχρήστου, Αρχοντούλα Ξένου. Διάρκεια: 87΄

Το Ας περιμένουν οι γυναίκες είναι κορωνίδα της φιλμογραφίας του Τσιώλη η οποία απέκτησε με τα χρόνια cult status χάρις την μοναδική αναπαράσταση μιας ολόκληρης εποχής και νοοτροπίας η οποία έχει χαθεί, ωστόσο τα απόνερα της έχουν λιμνάσει στο παρόν. Τρεις μπατζανάκηδες, σε κρίσιμη ηλικία, μπλέκουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε εφήμερες ερωτικές περιπέτειες στην περιοχή της λίμνης Βόλβης, ενώ οι οικογένειές τους παραθερίζουν στη Θάσο και... μπορούν να περιμένουν.

Την προβολή θα προλογίσει η τσελίστρια Εύη Καζαντζή, η οποία συμμετείχε στην ταινία


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook και στο λογαριασμό του στο Instagram.