Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (26 Οκτωβρίου - 1η Νοεμβρίου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (26 Οκτωβρίου - 1η Νοεμβρίου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

drama in athens

Το 46ο Φεστιβάλ της Δράμας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος | 26 με 29 Οκτωβρίου

Στην Ταινιοθήκη (Ιερά Οδός και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, μετρό Κεραμεικός) θα παρουσιαστεί το σύνολο του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ, αλλά και οι βραβευμένες ταινίες του Εθνικού Σπουδαστικού του 46ου Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Οι βραβευμένες ταινίες του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος θα προβληθούν την Πέμπτη 26/10 και οι ταινίες του Εθνικού Διαγωνιστικού από την Παρασκευή 27/10 έως και την Κυριακή 29/10.

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών.

εχ

Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Κινηματογράφου – 26 έως 29/10/2023

Το International Experimental Film Festival είναι ένα τετραήμερο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Αθήνα, με την συμμετοχή 60 σκηνοθετών από 20 χώρες. Διεξάγεται φέτος στον ελεύθερος κοινωνικό χώρο Altai (Θεμιστοκλέους 65, Εξάρχεια). Είσοδος δωρεάν με ελεύθερη συνεισφορά.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

ερωτική

Ερωτική Επιθυμία του Γουόνγκ Καρ Γουάι | Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο Τριανόν στις 17.00, στο πλαίσιο του «Σινεμά με τον Φρόιντ»

Η ταινία του Γουόνγκ Καρ Γουάι γίνεται αφορμή για συζήτηση την Κυριακή 29/10 στις 17.00. Εισιτήρια εδώ.

"Ερωτική Επιθυμία" (Γουόνγκ Καρ-Βάι, 2000) την Κυριακή 29/10 στις 17.00. Ακολουθεί συζήτηση με τους Πάνο Αλούπη (ψυχαναλυτής) και Χάρη Βαφειάδη (σκηνοθέτης) σε συντονισμό Δημήτρη Καβαλλιέρου (υπ. ψυχαναλυτής).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

halloween

Halloween Horror Celebration | 28 μέχρι 31 Οκτωβρίου στο Studio New Star Art Cinema

Στο πλαίσιο των εορτασμών για το φετινό Halloween, το Studio New Star Art Cinema σας προσκαλεί σε ένα θεματικό αφιέρωμα. Θα προβληθούν η «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το «Christine» του Τζον Κάρπεντερ, το «The Rocky Horror Picture Show» του Τζιμ Σάρμαν και το «Halloween» του Τζον Κάρπεντερ.

Προβολές

Η ΛΑΜΨΗ του ΣΤΑΝΛΕΪ ΚΙΟΥΜΠΡΙΚ | ΣΑΒΒΑΤΟ 22:30, ΚΥΡΙΑΚΗ 20:30, ΔΕΥΤΕΡΑ 22:00CHRISTINE του ΤΖΟΝ ΚΑΡΠΕΝΤΕΡ | ΣΑΒΒΑΤΟ 20:30, ΔΕΥΤΕΡΑ 01:00, ΤΡΙΤΗ 00:00THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW του ΤΖΙΜ ΣΑΡΜΑΝ | ΚΥΡΙΑΚΗ 23:00, ΔΕΥΤΕΡΑ 20:30, ΤΡΙΤΗ 22:30HALLOWEEN" του ΤΖΟΝ ΚΑΡΠΕΝΤΕΡ | ΣΑΒΒΑΤΟ 01:00, ΚΥΡΙΑΚΗ 01:00, ΔΕΥΤΕΡΑ 20:30, ΤΡΙΤΗ 20:30

Γενική Είσοδος 7€ ανά ταινία, Ημερήσιο και για τις 3 ταινίες: 10€

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα εδώ.

animation

Διεθνής Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων 2023 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος | Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 19:00

Προβολές animation μικρού μήκους από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, και μια συζήτηση για τα ελληνικά κινούμενα σχέδια σήμερα, θα φιλοξενηθούν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Η εκδήλωση της ASIFA Hellas πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για την International Animation Day (IAD), που διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο από την ASIFA, τη Διεθνή Ένωση Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων.

Στην φετινή γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Κινουμένων Σχεδίων, η ASIFA Hellas, το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων θα προβάλει μια συλλογή από τα καλύτερα διεθνή animation μικρού μήκους των τελευταίων ετών, διεξάγοντας παράλληλα μια ανοιχτή συζήτηση για το ελληνικό animation σήμερα.

Οι προβολές και η συζήτηση θα γίνουν στο Αuditorium Theo Angelopoulos, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 19:00, Είσοδος ελεύθερη. Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τη Διεθνή Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων 2023 εδώ.

σάμερ

(500) Μέρες με τη Σάμερ του Μαρκ Γουέμπ | Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 21.00 στον Δαναό, στο πλαίσιο του «Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ αλλά πάει σινεμά»

Αυτή είναι η ιστορία ενός αγοριού που συνάντησε ένα κορίτσι. Το αγόρι, ο Τομ Χάνσεν από το Μαργκέιτ του Νιου Τζέρσι, μεγάλωσε πιστεύοντας πως δεν θα ήταν ποτέ ευτυχισμένος μέχρι να γνωρίσει τη "μια και μοναδική". Το κορίτσι, η Σάμερ Φιν από το Σίνεκοκ του Μίτσιγκαν, δεν πίστευε το ίδιο. Ο Τομ συναντά την Σάμερ στις 8 Ιανουαρίου. Ξέρει σχεδόν αμέσως πως είναι αυτή που έψαχνε. Αυτή είναι η ιστορία ενός αγοριού που συνάντησε ένα κορίτσι, αλλά πρέπει να ξέρετε προκαταβολικά, πως αυτό δεν είναι μια ιστορία αγάπης.

H ρομαντική κομεντί του Μαρκ Γουέμπ με τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και τη Ζόε Ντεσανέλ προβάλλεται στο Δαναό την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο πλαίσιο των μηνιαίων προβολών του «Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ».

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν 200 μέτρα από το μνημείο του Παύλου Φύσσα: στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Α. Σαμαράκης και στις αίθουσες εκδηλώσεων σχολείων της περιοχής.

solidarity

2o Solidarity Film Festival Killah P | 1-5 Νοεμβρίου 2023

To 2o Solidarity Film Festival Killah P, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, θα διεξαχθεί στις 1-5 Νοέμβρη 2023 στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, τον τόπο που γεννήθηκε και έζησε ο αντιφασίστας καλλιτέχνης. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν 200 μέτρα από το μνημείο του Παύλου Φύσσα: στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Α. Σαμαράκης και στις αίθουσες εκδηλώσεων σχολείων της περιοχής.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Solidarity Film Festival Killah P. εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.