Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (15 Μαρτίου - 20 Μαρτίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (15 Μαρτίου - 20 Μαρτίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

kokomo city

Kokomo City της Ντ. Σμιθ | Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 21.00 στο Exile Room με ελεύθερη είσοδο

Τέσσερις μαύρες τρανς γυναίκες, στο άνθος της ηλικίας και της εμπειρίας τους, μιλούν για τη σεξεργασία, όπως δεν την έχετε ξανακούσει ποτέ. Η Daniella Carter, η Koko Da Doll, η Liyah Mitchell και η Dominique Silver ανοίγουν την καρδιά τους στην κάμερα, πίσω από την οποία βρίσκεται η D. Smith, μια τρανς σκηνοθέτιδα και πρώην μουσική παραγωγός που ξέρει πολύ καλά τον πόνο τους. Στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο, η D. Smith εκμεταλλεύεται δεξιοτεχνικά τα λιγοστά της μέσα για να κατασκευάσει ένα μικροσκοπικό hip-hop αριστούργημα, αξιοποιώντας τις μουσικές καταβολές της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χορεύοντας, φλερτάροντας και προκαλώντας το φακό, οι τέσσερις πρωταγωνίστριες αποκαλύπτουν κάθε πτυχή της δουλειάς τους, σε ένα ωμό όσο και λυρικό πορτρέτο μιας σκληρής πραγματικότητας με ημερομηνία λήξης. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς (NEXT Innovator Section) και στην Berlinale (Panorama Section) του 2023.

Η ταινία προβάλλεται ως μέρος των προβολών του Μαρτίου στο Exile Room, αποκαλύπτοντας με πόνο και πάθος τις εμπειρίες της αφροαμερικανικής LGBTQ+ κοινότητας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

Taviani

Αφιέρωμα στους αδερφούς Ταβιάνι | Τρίτη 19 Μαρτίου στη Ζέα

Αφιέρωμα στους αδερφούς Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, δύο από τα ιερά τέρατα του ιταλικού και του παγκόσμιου σινεμά, οι οποίοι συν-σκηνοθέτησαν μερικές από τις εμβληματικότερες ταινίες του ιταλικού κινηματογράφου.

Θα προβληθούν οι τρεις τελευταίες ταινίες τους:

17.45 Θαυμάσιος Βοκάκιος (2015, 120’)
20.00 Μια Προσωπική Ιστορία (2017, 84')

και η τελευταία ταινία του Πάολο Ταβιάνι, την οποία είχε αφιερώσει στον αδερφό του Βιτόριο,

21.40 Λεονόρα Αντίο (2022, 90')

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

happy together

Ευτυχισμένοι Μαζί του Γουόνγκ Καρ Γουάι | Τρίτη 19 Μαρτίου στο Δαναό

Ένα γκέι ζευγάρι βρίσκεται στην Αργεντινή για διακοπές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού χωρίζουν. Μην έχοντας τα απαραίτητα χρήματα για να γυρίσει πίσω, ο ένας πιάνει δουλειά σε ένα μπαρ ως πορτιέρης και μένει σε ένα μικρό δωματιάκι. Ο πρώην σύντροφός του βγαίνει με διάφορους και τον επισκέπτεται μια μέρα στο σπίτι τραυματισμένος. Αυτός τον περιθάλπει. Χάνει τη δουλειά του, πιάνει άλλη ως λατζέρης σε ένα κινέζικο εστιατόριο. Εκεί γνωρίζει έναν νέο από την Ταιπέι που γυρίζει τον κόσμο.

Η ταινία του Γουόνγκ Καρ Γουάι από το 1997, μέρος των προβολών Ο Χρήστος Δεν Μένει Πια Εδώ αλλά Πηγαίνει Σινεμά.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

κορίτσι

Το Κορίτσι με τα Μαύρα του Μιχάλη Κακογιάννη | Τρίτη 19 Μαρτίου στο Cine Vakoura στη Θεσσαλονίκη

Η Μαρίνα (Eλλη Λαμπέτη) ζει στην Υδρα με την μητέρα της Φρόσω (Ελένη Ζαφειρίου) και τον αδερφό της Μήτσο (Ανέστης Βλάχος). Η μητέρα της, ούσα χήρα, διατηρεί σχέση με τον νεότερό της Πανάγο (Στέφανος Στρατηγός) και γι' αυτό έχει δώσει δικαιώματα στο νησί, κάτι που εξοργίζει το Μήτσο, ο οποίος θεωρεί ότι, σύμφωνα με τα ήθη της εποχής, οφείλει να υπερασπιστεί την τιμή της οικογένειας, πράγμα που επιλέγει κάνει ξυλοκοπώντας τη μητέρα του δημόσια.[1] Στο σπίτι της οικογένειας επικρατεί μια τραγική κατάσταση, την οποία η Μαρίνα δεν μπορεί να διαχειριστεί. Στο νησί έρχονται για διακοπές δύο φίλοι, ο Παύλος (Δημήτρης Χορν) και ο Αντώνης (Νότης Περγιάλης) και νοικιάζουν δωμάτια στο σπίτι της Μαρίνας.

Προβολή από φιλμ στο καθιερωμένο ραντεβού στο Cine Vakoura στη Θεσσαλονίκης. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

κρυφή

Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας του Λουί Μπουνιουέλ | Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 20.00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης στη Θεσσαλονίκη

Πόσες φορές άραγε μπορεί να διακοπεί ένα δείπνο μεταξύ φίλων της καλής κοινωνίας αναρωτιέται ο Λουίς Μπουνιουέλ στο σατιρικό του αριστούργημα. Ο μεγάλος ισπανός σκηνοθέτης, αιώνια μαλωμένος με την καθεστηκυία ηθική και τον καθωσπρεπισμό, καυτηρίασε την ηθική κατάπτωση, τη σεξουαλική καταπίεση και την βαθιά υποκρισία της εποχής του, επιστρατεύοντας τον βιτριολικό σαρκασμό και την εικονοκλαστική αισθητική. Όλα τα γεύματα στην ταινία διακόπτονται ασταμάτητα από τα ανομολόγητα αμαρτήματα της παρακμάζουσας ευρωπαϊκής αριστοκρατίας, καλά κρυμμένα κάτω από το τραπέζι, αλλά και από την αιώνια ανία που βασανίζει την προνομιούχο τάξη, σε ένα ψηφιδωτό από χιουμοριστικές, σουρεαλιστικές και ντελιαριακές καταστάσεις.

Το αριστούργημα του Λουί Μπουνιούελ στα Fundamentals του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.