Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (1 - 7 Φεβρουαρίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (1 - 7 Φεβρουαρίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

athens iran

1ο Φεστιβάλ Ιρανικού Κινηματογράφου της Αθήνας | 1η έως και 6 Φεβρουαρίου στο Studio

Σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν διοργανώνεται στο Studio new star art cinema το 1ο Athens-Iran Festival, παρουσιάζοντας ταινίες από το Ιράν σε Α’ προβολή για την Ελλάδα, από την 1η έως την 6η Φεβρουαρίου του 2024.

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου ώρα 19:00 με την παρουσία του Αξιότιμου πρέσβη του Ιράν, του Μορφωτικού Συμβούλου της Ιρανικής πρεσβείας και προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού και της τέχνης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΑΙΝΙΕΣ - ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 1/2 - 19:00

Henas (2022)Σκηνοθέτης: Hossein DarabiΔιάρκεια: 1h 42m

Η ταινία Henas αφηγείται την ιστορία των προσπαθειών μιας γυναίκας να βγάλει τη ζωή της από την αναταραχή. Η ιστορία είναι μια αληθινή ιστορία της ζωής του πυρηνικού επιστήμονα και μάρτυρα, Dariush Rezainejad. Με μια ελεύθερη ερμηνεία της ζωής του μάρτυρα, ο Hossein Darabi απεικονίζει τα προβλήματα και τις συγκρούσεις της ζωής του πριν από το μαρτύριο του. Επειδή αυτή η ταινία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την γυναίκα του επιστήμονα έχει γυναικεία δομή και ατμόσφαιρα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/2 - 19:00

Τρελό Κάστρο (2015)Σκηνοθέτης: Abolhassan DavoodiΔιάρκεια: 1h 50m

Μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζονται να συνεργαστούν όταν ένας από αυτούς διαπράξει ένα έγκλημα το οποίο αν δεν λυθεί, θα τους αφορά όλους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/2 - 19:00

Η ρομαντική ιστορία του Εμάντ και της Τούμπα (2021)Σκηνοθέτης: Kaveh SabbaghzadeΔιάρκεια: 1h 40m

Όταν η μοίρα έφερε κοντά τον Εμάντ και την Τούμπα για πρώτη φορά, και οι δύο ήξεραν πολύ καλά ότι η αγάπη είναι περισσότερο δεξιότητα παρά ενθουσιασμός και χτυποκάρδια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/2 - 19:00

Η τάφρος νούμερο 143 (2014)Σκηνοθέτης: Narges AbyarΔιάρκεια: 1h 34m

Η Ολφάτ μεγαλώνει τα παιδιά της σε δύσκολες συνθήκες. Έχει μια κόρη κι ένα γιο τον Γιούνες, που εργάζεται στο ορυχείο χαλκού στην περιοχή του Κερμάν. Μια μέρα, η Ολφάτ βρίσκει στο σπίτι ένα σημείωμα που γράφει «Οι φίλοι μου και εγώ θα πάμε στον πόλεμο ως στρατιώτες». Όταν η επιχείρηση Valfajr αποτυγχάνει, έρχονται καλά νέα για τον φίλο του Γιούνες, αλλά η Ολφάτ περιμένει ακόμη τον δικό της γιο να επιστρέψει. Καθώς ανακαλύπτει ότι το ραδιόφωνο του Ιράκ ανακοινώνει τα ονόματα των Ιρανών αιχμαλώτων, δένει το ραδιόφωνο στην πλάτη της και το μεταφέρει παντού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/2 - 19:00

Ο Σωματοφύλακας (2016)Σκηνοθέτης: Ebrahim HatamikiaΔιάρκεια: 1h 45m

Ενας κυβερνητικός σωματοφύλακας προστατεύει έναν πολιτικό από μια τρομοκρατική επίθεση αλλά από αυτό το γεγονός αμφισβητείται η αφοσίωση στη δουλειά του.

ΤΡΙΤΗ 6/2 - 19:00

Πισίνα ζωγραφικής (2013)Σκηνοθέτης: Maziar MiriΔιάρκεια: 1h 32m

H Maryam και o Reza προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο στη ζωή τους, αλλά συναντούν πολλά εμπόδια που οφείλονται στη νοητική υστέρηση και των δύο. Ο γιος τους Soheil γεννήθηκε χωρίς την ίδια ιδιαιτερότητα και αρχικά δεν συνειδητοποιεί πόσο διαφέρουν οι γονείς του από τους άλλους ενήλικες, μέχρι που αρχίζει να μεγαλώνει. Αυτό οδηγεί σε επιπλοκές όταν οι δάσκαλοί του ζητήσουν από τη μητέρα του να έρθει στο σχολείο για μια συνάντηση δασκάλων-γονέων, όπου ο Soheil φοβάται ότι οι γονείς του θα τον ντροπιάσουν. Έτσι, ο Soheil περνάει όλο και περισσότερο χρόνο με τον Amirali, το γιο του δασκάλου του, και τελικά μετακομίζει μαζί τους, αφότου ο πατέρας του χάσει τη δουλειά του.

dumbsters

Dambusters - The Start of the Riverlution | Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 18.00 στην Ταινιοθήκη

Το MedINA σάς πηγαίνει σινεμά και, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, παρουσιάζει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ «Dumbsters - The Start of the Riverlution» Η προβολή της ταινίας στην Ελλάδα αποτελεί μία προσπάθεια περαιτέρω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με την απομάκρυνση τεχνητών εμποδίων από τους ποταμούς της Ευρώπης.

Η ταινία ακολουθεί το ταξίδι της Ισπανίδας μηχανικού Pao Fernández Garrido σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, η οποία προσπαθεί να μάθει γιατί απομακρύνονται τα φράγματα από τα ποτάμια και ποιοι είναι οι «ήρωες» των ποταμών που κρύβονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες κατεδάφισης εμποδίων. Το ντοκιμαντέρ είναι μία συμπαραγωγή του World Fish Migration Foundation, του WWF και της Magen Entertainment, σε σκηνοθεσία Francisco Campos-Lopez Benyunes.

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2024, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Μεγ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα), στις 18:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

αερλανάδη

Αεραλάνδη του Χάρη Ραφτογιάννη | Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 22.15 στο ΑΣΤΟΡ

Η «Αεραλάνδη» του Χάρη Ραφτογιάννη για τους Αέρα Πατέρα ξεκινά τις προβολές τις στο ΑΣΤΟΡ, ξεκινώντας από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ενώ θα ακολουθήσουν προβολές και στις 19 και 26 Ιανουαρίου.

«Η πραγματικότητα δεν υπάρχει»: αυτό είναι το σύνθημα της χαοτικής και ανοιχτής μουσικής μπάντας των Αέρα Πατέρα. Οταν κάποια μέλη, κουρασμένα από το διαρκές χάος, απαιτήσουν μια μορφή δομής, ο Τζίμης - ο άτυπος αρχηγός του γκρουπ - θα πρέπει είτε να συμβιβαστεί, είτε να αναμετρηθεί για άλλη μια φορά με την «πραγματικότητα που δεν υπάρχει».

Θα ακολουθήσει αντί- συζήτηση με τον Γιώργο Κατσή (ηθοποιό) και τον Μάνο Παπαδάκη (σκηνοθέτη). Και από τις 21.00-22.15 η love boat orchestra Αέρα Πατέρα, θα βρίσκεται στο φουαγιέ του Αστορ για ακουστικό τζαμ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Weird Wave στο κανάλι της στο YouTube, στην επίσημη σελίδα της στο Facebook και στο λογαριασμό της στο Instagram.

Gosford Park

Εγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ (Gosford Park) του Ρόμπερτ Αλτμαν | Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 23.00 στο Cinobo Οπερα

Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo Όπερα με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Oσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα Οσκαρ. Το «Εγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ» φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 11 παρά τέταρτο το βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

λουλου

Ο Πόλεμος των Λούλου του Γιαν Σαμουέλ | Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 16.00 στον Δαναό

Ο Λούκας, ο Λουίτζι, ο Λουσιέν και ο Λούντβιχ είναι τέσσερις αχώριστοι φίλοι. Η οδύσσειά τους ξεκινά στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν κατά λάθος μείνουν πίσω κατα τη διάρκεια εκκένωσης του ορφανοτροφείου στο οποίο μένουν. Η παρέα τους θα μεγαλώσει λίγο παραπάνω όταν γνωρίσουν την Λους και όλοι μαζί θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι για την Ελβετία. Θα ανακαλύψουν ότι οι υποτιθέμενοι εχθροί μπορεί να αποδειχθούν τρομεροί σύμμαχοι, όπως ο Γερμανός λιποτάκτης με τη χρυσή καρδιά, η φημισμένη “μάγισσα του χωριού”, ο γκρινιάρης τσαγκάρης ή ο Σενεγαλέζος σκοπευτής που γίνεται φίλος τους. Μια θαυμάσια ιστορική περιπέτεια για όλη την οικογένεια, που δεν είναι απλώς άλλο ένα μάθημα για την φρίκη του πολέμου, αλλά και μια ιστορία φιλίας, περιπλάνησης και, τελικά, ενηλικίωσης.

Για όλο το Φεβρουάριο, το Παιδικό και Εφηφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους φίλους στον Δαναό, με επιλογές από το πρόγραμμά του.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

κανελλόπουλος αποκατάσταση

Τάκης Κανελλόπουλος: Αποκατάσταση | Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Αστορ

Το «Ρομαντικό Σημείωμα» (1978) και η «Σόνια» (1980), οι δύο τελευταίες, σπάνιες και για πρώτη φορά αποκατεστημένες (από το Φεστιβάλ Θεσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) στο μεγαλείο που τους αξίζιε έρχονται σε ένα double bill που συμπληρώνει το μεγάλο αφιέρωμα στον Τάκη Κανελλόπουλου που έλαβε χώρα στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές και την έκδοση εισιτηρίων εδώ.

heat

Heat του Μάικλ Μαν | Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο Σινέ Βακούρα στη Θεσσαλονίκη στις 21.00

Οι Σινεφίλ Δευτέρες του Kemes και το Cine Βακούρα παρουσιάζουν το αριστουργηματικό «Heat» (1995) του Μάικλ Μαν, με τη θρυλική συνάντηση των Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο. Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 21:00, προσγειώνεται στην οθόνη ένας τρίωρος μύθος αξέχαστων εικόνων, ένας ύμνος στο αμερικανικό σινεμά με το ασύλληπτο πρωταγωνιστικό δίδυμο των Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τους Βαλ Κίλμερ, Τομ Σάιζμορ, Γιον Βόιτ, Ασλεϊ Τζαντ, Εϊμι Μπρένεμαν, Γουίλιαμ Φίχτνερ, Τομ Νούναν, Χανκ Αζάρια με την 14χρονη Νάταλι Πόρτμαν σε δεύτερο ρόλο. Γιατί σ΄ αυτό τον κόσμο πρέπει να αποφασίσεις γρήγορα αν είσαι έτοιμος να φύγεις σε 30 δευτερόλεπτα ή να ακολουθήσεις τον δρόμο του Prozak. Σε κόπια ψηφιακά αποκατεστημένη και ποιότητα εικόνας 4Κ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

δράκος

Μ. Ο Δράκος του Ντίσελντορφ του Φριτς Λανγκ | Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Τζον Κασσαβέτης στο Λιμάνι στη Θεσσαλονίκη

Στο δειλινό της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, λίγο προτού φανερωθεί το τέρας του ναζισμού, ο Φριτς Λανγκ (που εγκατέλειψε τη Γερμανία δύο χρόνια μετά, αρνούμενος την πρόταση του Γιόζεφ Γκέμπελς να γίνει ο επίσημος σκηνοθέτης του καθεστώτος) παραδίδει την πρώτη του ομιλούσα ταινία, σε μια επίδειξη σκηνοθετικής και εκφραστικής μαεστρίας, η οποία συνδυάζει τις διδαχές του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού με θαυμαστές καινοτομίες για την εποχή. Η πρώτη ταινία στην ιστορία του σινεμά με το εύρημα του serial killer είναι μια καταβύθιση σε έναν κόσμο παρακμής και αποσύνθεσης, μια περιδίνηση στα πιο επώδυνα και ανεξερεύνητα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής. Ο Πέτερ Λόρε, μια από τις σπουδαιότερες φιγούρες στην ιστορία του γερμανικού σινεμά, υποδύεται ένα ανδρόγυνο αρχέτυπο της παρέκκλισης: ένας τρομαγμένος και τρομακτικός κλόουν που αναρωτιέται κι ο ίδιος αν είναι τέρας ή άνθρωπος.

Στo πλαίσιο του Fundamentals of Cinema του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με σπουδαίες ταινίες σε επαναληπτική ειδική προβολή, το αριστούργημα του Φριτς Λανγκ προβάλλεται Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Τζον Κασσαβέτης στο Λιμάνι στη Θεσσαλονίκη με πρόλογο και συζήτηση με τον Πάνο Αχτσιόγλου, υπεύθυνου της Ταινιοθήκης της Θεσσαλονίκης.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.