Industry

Σινεμά «πίσω από το βουνό»

στα 10

Με κεντρική φιλοσοφία «ένας άνθρωπος + μια κάμερα + ένας υπολογιστής = μια πλήρης μονάδα παραγωγής οπτικοακουστικού έργου» ξεκινάει στις 3 Ιουλίου το 2ο εργαστήριο κινηματογράφου στα Κάτω Πεδινά του Ζαγορίου.

Σινεμά «πίσω από το βουνό»

Ενα εργαστήρι κινηματογράφου στα Ζαγοροχώρια μπορεί να ακούγεται αξιοπερίεργο, αλλά φτάνονας αισίως στη δεύτερη χρονιά της η διοργάνωση που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγορίου με διοργανώτρια τη νεοσύστατη Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου και τη διεύθυνση του σεναριογράφου και ηθοποιού Γιώργου Μακρή αποτελεί μάλλον μια προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση της διαπαιδαγώγησης των νέων αναφορικά με τον κινηματογράφο, πάντοτε σε συνδυασμό με την φιλοσοφία της «αποκέντρωσης».

Το εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και σκοπός του είναι η πλήρης και ολοκληρωμένη περιήγηση στους βασικούς κόμβους της κινηματογραφικής τέχνης, έτσι ώστε μετά το τέλος των εργασιών του να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να προχωρήσουν στην δημιουργία μιας δικής τους ταινίας. Τα «μαθήματα» περιλαμβάνουν καθημερινές ασκήσεις και δοκιμές πάνω στην κατασκευή μιας ταινίας, ενώ απαραίτητο εφόδιο για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι να είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και βιντεοκάμερας.

Στο εργαστήρι διδάσκουν ο σκηνοθέτης Κλεάνθης Δανόπουλος (σκηνοθεσία), ο Ακης Κερσανίδης (φωτογραφία), ο Γιώργος Μακρής (σενάριο) και η Χρύσα Τζελέπη (μοντάζ).

Από φέτος, το εργαστήρι κινηματογράφου εντάσσει και στο πρόγραμμα του συναντήσεις με έλληνες δημιουργούς. Στα Κάτω Πεδινά θα φτάσει λοιπόν, στις 7 Ιουλίου, ο Πέτρος Σεβαστίκογλου για να παρουσιάσει για πρώτη φορά αποσπάσματα από την καινούρια ταινία του «Βan Youn» και να μιλήσει για το «χειροποίητο» σινεμά, ενώ στις 11 Ιουλίου ο Θάνος Αναστόπουλος θα παρευρεθεί στην προβολή της βραβευμένης και πολυταξιδεμένης ταινίας του «διόρθωση».

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο e-mail Zagoriwood@gmail.com, στα τηλέφωνα 26530-22743, 6942654541 και στην επίσημη ιστοσελίδα του εργαστηρίου.