Ο Βασίλης Τσάγκλος ήταν ένας υπέροχος κινηματογραφικός ηθοποιός

BUZZ 17 FEB 2017  /  Flix Team

Πέθανε στα 77 του χρόνια ένας ηθοποιός που ίσως ποτέ να μην είχες συγκρατήσει το όνομά του, αλλά ήταν αδύνατον να ξεχάσεις τη μορφή του.

Η φιλμογραφία του Βασίλη Τσάγκλου - σε μικρούς χαρακτηριστικούς ρόλους ως επί το πλείστον - είναι εντυπωσιακή.

Από τις συμμετοχές του στις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου («Μέρες του '36», «Ο Θίασος», «Κυνηγοί», «Ταξίδι στα Κύθηρα») μέχρι το «Αρπα Κόλλα» του Νίκου Περάκη, τον «Αγγελο» του Γιώργου Κατακουζηνού, το «Made in Greece» του Πάνου Αγγελόπουλου, το «Mirupafshim» των Γιώργου Κόρρα και Χρήστου Βούπουρα και την «Uranya» του Κώστα Καπάκα, ο Βασίλης Τσάγκλος διέσχισε το ελληνικό σινεμά σαν να ήταν το σπίτι του.

Ταυτόχρονα δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει στο θέατρο, την τηλεόραση (συμμετοχές σε πολλά επεισόδιου στο «Θέατρο της Δευτέρας») με τελευταία του χαρακτηριστική εμφάνιση στο «Παρά Πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Βασίλης Τσάγκλος γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939. Το 1989 δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. Δίδαξε σκηνοθέτησε και έβαλε το θεμέλιο λίθο για την σύσταση του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. ως νομικό πρόσωπο. Συμπαραστάτης κάθε θεατρικής απόπειρας. Προς τιμήν του, το θερινό θέατρο του δημοτικού θεάτρου Μαραθώνα φέρει την επωνυμία «Βασίλης Τσάγκλος».

Δείτε εδώ τον Βασίλη Τσάγκλο στο «Πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαϊδη από το Θέατρο της Δευτέρας σε σκηνοθεσία των Παντελή Βούλγαρη και Σταύρο Ζερβάκη:


Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας.