Buzz

Πέθανε ο ηθοποιός Ράιαν Ο'Νιλ

στα 10

Εφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια, το αγαπημένο αγόρι των 60s και των 70s, ο Ρόντνεϊ του τηλεοπτικού «Peyton Place», ηθοποιός που ράγισε καρδιές στο «Love Story» του Αρθουρ Χίλερ, ο Μπάρι Λίντον του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Πέθανε ο ηθοποιός Ράιαν Ο'Νιλ

Ο υποψήφιος για Oσκαρ ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ, ο οποίος έγινε γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Peyton Place» αλλά και από τεράστιες επιτυχίες στο σινεμά τη δεκαετία του ’70 όπως τα «Love Story», «What's Up, Doc?», «Paper Moon» και «Barry Lyndon», πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 82 ετών, όπως ανέφερε ο γιος του Πάτρικ στο Instagram.

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με χρόνια λευχαιμία το 2001 και στη συνέχεια με καρκίνο του προστάτη το 2012.

«Ο Ράιαν ήταν ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος που ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσει τους αγαπημένους του μέσα στις δεκαετίες», έγραψε ο γιος του. «Ο μπαμπάς μου ήταν 82 ετών και έζησε μια καλή ζωή. Ελπίζω το πρώτο πράγμα για το οποίο καυχιέται στον Παράδεισο είναι πώς έπαιξε δύο γύρους με τον Τζο Φρέιζερ το 1966, στην εθνική τηλεόραση, κάνοντας σχολιασμό με τον Μοχάμεντ Αλι, και βρέθηκε σε απευθείας αντιπαράθεση με τον Smokin' Joe.»

Γεννημένος το 1941 ο Ράιαν Ο’Νιλ ήταν ήδη διάσημος από το τηλεοπτικό «Peyton Place», όταν το 1970 έγινε ο μεγαλύτερος σταρ του πλανήτη εξαιτίας του «Love Story» του Αρθουρ Χίλερ, την απόλυτη ρομαντική ταινία στην οποία ενσάρκωνε ένα φοιτητή της Νομικής στο Χάρβαρντ, όχι έτοιμο να ζήσει μια από τις πιο σπαραξικάρδιες ιστορίες αγάπης της λογοτεχνίας και του σινεμά. Ο ρόλος τού είχε χαρίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού.

ryan o neil Με την Μία Φάροου στο «Peyton Place»

ryan o neil Με την Αλι ΜακΓκρό σε μια διαφημιστική φωτογραφία για το «Love Story»

ryanΜε τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ στα γυρίσματα του «Barry Lyndon»

Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε το 1975 στην ταινία «Barry Lyndon» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, μια κοινωνική σάτιρα για τα ήθη του 18ου αιώνα. Μια δεκαετία αργότερα, ο Ο’Νιλ και η σύζυγος του Φάρα Φόσετ θα ονόμαζαν τον γιο τους Ρέντμοντ, από το όνομα του χαρακτήρα του στην ταινία. Aλλες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Ράιαν Ο' Νιλ ήταν «Μια Τρελή Τρελή Καταδίωξη» και «Paper Moon» του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς (μαζί με την κόρη του Τέιτουμ Ο' Νιλ, η οποία και κέρδισε Οσκαρ σε ηλικία 10 ετών), «A Bridge Too Far» του Ρίτσαρντ Ατένμπορο και «The Driver» του Γουόλτερ Χιλ. Από το 2005 έως το 2017, είχε έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο στη σειρά του «Fox Bones» στον ρόλο του Μαξ.

ryan Με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ στο «What's Up Doc?»

Στην προσωπική του ζωή, ο Ο’Νιλ ήταν παντρεμένος και χώρισε από τις συνάδελφους ηθοποιούς Τζοάνα Μουρ και Λι Τέιλορ-Γιουνγκ - με τη δεύτερη πρωταγωνίστησε στην ταινία «Peyton Place». Ο ηθοποιός ήταν επίσης γνωστός για τη θυελλώδη σχέση του με την ηθοποιό Φάρα Φόσετ («Αγγελοι του Τσάρλι») που διήρκεσε δεκαετίες. Ο Ο’Νιλ γνώρισε τη Φόσετ μέσω του φίλου του και του συζύγου της, Λι Μέιτζορς το 1981. Ο Ο’Νιλ και η Φόσετ έγιναν ζευγάρι αμέσως μετά το διαζύγιο της με τον Μέιτζορς τον επόμενο χρόνο, αλλά χώρισαν και επανήλθαν μαζί με τα χρόνια. Η Φάρα Φόσετ πέθανε το 2009 από καρκίνο, την ίδια ημέρα με τον Μάικλ Τζάκσον.

ryan o' neal Ο Ράιαν Ο'Νιλ και η Φάρα Φόσετ

ryan o'neal Ο Ράιαν Ο'Νιλ μαζί με την Τζοάνα Μουρ

ryan Με τη Φάρα Φόσετ, τον γιο τους Γκρίφιν και την Τέιτουμ Ο' Νιλ σε μια συναυλία των Rolling Stones το 1980

Μετά το θάνατο της ηθοποιού, ο Ράιαν Ο' Νιλ βρέθηκε στο κέντρο μιας νομικής σύγκρουσης που αφορούσε ένα πορτρέτο της Φάρα Φόσετ με την υπογραφή του Αντι Γουόρχολ, το οποίο διεκδικούσε το πανεπιστήμιο του Τέξας. Έπειτα από δικαστική μάχη, δικαστήριο της Καλιφόρνιας αναγνώρισε το 2013 πως ήταν αυτός ο ιδιοκτήτης. Ο ηθοποιός είχε προηγουμένως και άλλα ζητήματα με τη δικαιοσύνη. Το 2009 είχε καταδικασθεί να παρακολουθήσει για 18 μήνες πρόγραμμα αποτοξίνωσης, αφού η αστυνομία τον συνέλαβε μαζί με τον γιο του, τον Ρέντμοντ, και βρήκε μεθαμφεταμίνη στην κατοικία τους στο Μαλιμπού.

Ο Ο’Νιλ ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών: Της Τέιτουμ Ο' Νιλ, επίσης ηθοποιού και Γκρίφιν, τα οποία απέκτησε με την πρώτη του σύζυγο, Τζοάνα Μουρ. ενώ απέκτησε ένα παιδί με τη δεύτερη σύζυγό του και ακόμα ένα με την Φόσετ. H σχέση του με όλα τα παιδιά τουυπήρξε προβληματική σε όλα τα χρόνια της ζωής του. H Tέιτουμ Ο' Νιλ είχε αναφέρει στην αυτοβιογραφία της ότι υπήρξε κακοποιημένο παιδί λόγω της εξάρτησης του πατέρα της από τα ναρκωτικά, ενώ ο γιος του Ρέντμοντ πέρασε σχεδόν όλη την εφηβεία και ενήλικη ζωή του μέσα και έξω από φυλακές και κέντρα αποτοξίνωσης.

Τα δικά του προβλήματα υγείας (είχε λευκαιμία αλλά και καρκίνο στον προστάτη) αλλά και ο καρκίνος της Φάρα Φόσετ, δεν τον άφησαν να ανακάμψει στα πολλά τελευταία χρόνια της ζωής του.

Το 2015 ο Ράιαν Ο' Νιλ συναντήθηκε ξανά με την Αλι ΜακΓκρο στο θεατρικό σανίδι, για τις ανάγκες του έργου «Love Letters». Η επανένωσή τους υπήρξε ένα από τα πιο όμορφα και συγκινητικά reunion των τελευταίων χρόνων.

Ryan O' Neal Ali MacGraw 607 4

Δείτε εδώ μερικές χαρακτηριστικές στιγμές της καριέρας του Ράιαν Ο' Νιλ: