Buzz

Ενα αντίο στη Μαίρη Τσώνη

στα 10

Πρωταγωνίστρια στον «Κυνόδοντα», η Mary του The Boy, ένα αυθεντικό ταλέντο που έφυγε νωρίς.

Flix Team
Ενα αντίο στη Μαίρη Τσώνη

Η Μαίρη Τσώνη ήταν υπέροχη ηθοποιός, υπέροχη τραγουδίστρια, υπέροχη μουσικός, υπέροχη χορεύτρια, υπέροχη performer, ένα υπέροχο κορίτσι που σταμάτησε τα πάντα, ακριβώς τη στιγμή που κάθε ένα από τα πολλά ταλέντα της έπαιρναν κυριολεκτικά σάρκα και οστά.

Η μικρή κόρη στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, η συνεργασία της με τον The Boy που θα ξεχαστεί δύσκολα με το σχήμα των Mary & the Boy, μικροί αλλά χαρακτηριστικοί ρόλοι στο θέατρο αλλά και μια πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα, τόσο μπροστά όσο και πίσω από κάμερες και σκηνές, στα παρασκήνια, εκεί που αναζητούσε συνεχώς κάτι νέο και δημιουργικό.

Μαίρη Τσώνη Με την ομάδα του «Κυνόδοντα» στο Φεστιβάλ Καννών το 2009

Σε μικρότερους ρόλους είχε παίξει στο σινεμά στο «Κακό», στο «Κακό στην Εποχή των Ηρώων» του Γιώργου Νούσια, στο «Artherapy» του Νίκου Περάκη και στα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Μαίρη Τσώνη Mary and the Boy (φωτό: Πάνος Κοστούρος)

Μαίρη Τσώνη Με τους Joals

Η Μαίρη Τσώνη, με καταγωγή από τη Λειβαδιά, γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και τη σχολή Μusical Τheater Dance Attic του Λονδίνου το 2005. Εφυγε νωρίς, σχεδόν όσο νωρίς εμφανίστηκε και χάθηκε ξανά από το προσκήνιο. Ηταν μόλις 30 ετών.

Δείτε εδώ τη Μαίρη Τσώνη και την Αγγελική Παπούλια σε μια σκηνή από τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου:


Ακούστε εδώ ολόκληρο το Praying for your Sins των Mary and the Boy:


Ακούστε εδώ ολόκληρο το Timemachine, τη συνεργασία των Mary and the Boy με τον Felizol: