Buzz

Αντίο στην Γιούνις Γκέισον, το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ!

στα 10

Στα 90 της χρόνια πέθανε η Γιούνις Γκέισον, η πρώτη που τον αναγκάσε να πεί «Bond, James Bond» και η μόνη από τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ που έπαιξε σε δύο ταινίες της σειράς.

Αντίο στην Γιούνις Γκέισον, το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ!

Αν η Σίλβια Τρεντς της Γιούνις Γκέισον δεν είχε ρωτήσει το όνομα του γοητευτικού Τζέιμς Μποντ, ο Σον Κόνερι δεν θα είχε ποτέ για πρώτη φορά μια από τις διασημότερες κινηματογραφικές ατάκες όλων των εποχών: το «Bond, James Bond».

Αγγλίδα ηθοποιός που για χρόνια έπαιζε το ρόλο της Φράου Σρέιντερ, της Βαρόνης στο λονδρέζικο ανέβασμα της «Μελωδίας της Ευτυχίας», η Γιούνις Γκέισον ήταν αρχικά να παίξει το ρόλο της Μανιπένι στο «Dr. No», την πρώτη ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ, αλλά τελικά επελέγη για να παίξει το πρώτο bond girl και να μείνει στην ιστορία για τη σκηνή που ο Σον Κόνερι λέει για πρώτη φορά το όνομα του διάσημου πράκτορα.


H Γιούνις Γκρέισον θα επαναλάμβανε το ρόλο της και στο δεύτερο φιλμ της σειράς, το «Από τη Ρωσία με Αγάπη», για να γίνει έτσι το πρώτο και μοναδικό bond girl που παίζει σε δύο ταινίες με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ. Και στις δύο ταινίες η Γκρέισον ήταν ντουμπλαρισμένη από την ηθοποιό Νίκι βαν ντερ Ζιλ.

Η Γκρέισον δεν έκανε κάτι περισσότερο αξιομνημόνευτο στην καριέρα της εκτός από μικρούς ρόλους στο «The Revenge of Frankenstein» της Hammer και στην τηλεόραση, ανάμεσα σε άλλα, σε επεισόδια του «Αγιου» και των «Avengers». Η ιστορία και η ειρωνία θέλει την κόρη της να παίζει ως κομπάρσος σε μια σκηνή στο «Godlen Eye» του 1995.

Eunice Gayson

Eunice Gayson

Eunice Gayson

H ιστορία θέλει την Γιούνις Γκέινορ να είναι αυτή που κατάφερε να ηρεμήσει τον Σον Κόνερι από το άγχος του για τη διάσημη σκηνή στην οποία λέει «Το όνομά μου είνα Μποντ, Τζέιμς Μποντ». Ουσιαστικά ήταν η πρώτη μέρα γυρισμάτων και σε συνεννοήση με τον σκηνοθέτη Τέρενς Γιανγκ, η Γιούνισον έδωσε στον Σον Κόνερι ένα ποτό προκειμένου να λυθεί η γλώσσα του.

Ο Μάικλ Τζ. Γουίλσον και η Μπάρμπαρα Μπρόκολι, παραγωγοί της σειράς ταινιών του Τζέιμς Μπόντ δήλωσαν: «Με μεγάλη μας θλίψη μάθαμε ότι η Γιούνις Γκέισον, το πρώτο μας "Bond Girl" απεβίωσε. Οι ειλικρινείς μας σκέψεις είναι με την οικογένειά της.»