Buzz

Καρλ Γουέδερς: Αποχαιρετώντας τον Απόλο Κριντ του «Rocky»

στα 10

Θρυλικός ως Απόλο Κριντ στα τέσσερα πρώτα «Rocky», ο Καρλ Γουέδερς πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Καρλ Γουέδερς: Αποχαιρετώντας τον Απόλο Κριντ του «Rocky»

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Καρλ Γουέδερς. Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Ο Καρλ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εκπληκτική ζωή. Μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως από γενιά σε γενιά. Ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, σύντροφος και φίλος.»

Με αυτήν την ανακοίνωση, η οικογένεια του Καρλ Γουέδερς, αποχαιρέτησε μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του σινεμά και της τηλεόρασης.

rocky IV Στο «Rocky IV»

predator Στον «Κυνηγό» με τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ

happy gilmore Στο «Happy Gilmore» του 1996 με τον Ανταμ Σάντλερ

mandalorian Στο «Mandalorian»

Ο Γουέδερς άρχισε να δουλεύει ως κομπάρσος ενώ έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο, αποκτώντας τους πρώτους σημαντικούς του ρόλους σε δύο ταινίες, στο Bucktown (1975) και στο Friday Foster του 1975. Ο Γουέδερς εμφανίστηκε επίσης, σε ένα επεισόδιο στις αρχές του 1975 της κωμικής σειράς «Good Times». Στη συνέχεια έκανε οντισιόν για τον ρόλο του Απόλο Κριντ, καταφέρνοντας να κερδίσει τους συνυποψηφίους του και να παίξει στις ταινίες με τον Σιλβέστερ Σταλόνε ενώ λίγα χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο «Predator».

Εμφανίστηκε επίσης, στο μουσικό βίντεο του Michael Jackson «Liberian Girl» και μόλις τα τελευταία χρόνια υπήρξε o τέλειος Κριφ Γκάργκα στο «Mandalorian» του Disney+.

Δείτε παρακάτω τους αποχαιρετισμούς του Σιλβέστερ Σταλόνε, του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, του Πέδρο Πασκάλ του Ανταμ Σάντλερ.