Buzz

Ενας Ρόμπερτ Ρέντφορντ την ημέρα... #1: Κάτω από τον καυτό καλιφορνέζικο ήλιο

στα 10

Με αφορμή το «Ολα Χάθηκαν», την ταινία του Τζέι Σι Τσάντορ που φέρνει τον συγκλονιστικό Ρόμπερτ Ρέντφορντ φαβορί για τα φετινά Οσκαρ, το Flix αφιερώνει μια ολόκληρη εβδομάδα στον άνθρωπο που χάρισε στο αμερικάνικο σινεμά ομορφιά και ανεξαρτησία.

Ενας Ρόμπερτ Ρέντφορντ την ημέρα... #1: Κάτω από τον καυτό καλιφορνέζικο ήλιο

«Oταν ήμουν παιδί, κανείς δεν μου είπε πως ήμουν όμορφος. Ευχόμουν κάποιος να το είχε κάνει. Θα είχα περάσει καλύτερα τη ζωή μου...»

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ήταν κακός μαθητής. Αυτό που τον ενδιέφερε μεγαλώνοντας ήταν να αθλείται καθημερινά και να ζωγραφίζει και όταν στα τέλη της δεκαετίας του '50 βρέθηκε στη Νέα Υόρκη αποφάσισε πως μάλλον θα γινόταν ηθοποιός. Συμμετείχε ως γκεστ στην τηλεόραση (ανάμεσά τους και το «Alfred Hitchcock Presents» αλλά και το «Twilight Zone»), πριν κερδίσει τον πρώτο του σημαντικό ρόλο σε ένα από τα τελευταία επεισόδια του τηλεοπτικού «Rescue 8». Ταυτόχρονα ξεκίνησε και την καριέρα του στο Broadway που θα κορυφωνόταν το 1963 με το «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο» του Νιλ Σάιμον. Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήρθε το 1962 στο «War Hunt» του Ντένις Σάντερς στο οποίο θα συμπρωταγωνιστούσε με τον ηθοποιό ακόμη τότε Σίντνεϊ Πόλακ, με τον οποίο θα γύριζε μερικές από τις ωραιότερες ταινίες του τη δεκαετία του '70. Ηταν όμως ακόμη νωρίς, Και ο Ρον Γκριν που τον φωτογράφισε το 1959 όταν ήταν σπουδαστής στο American Academy of Dramatic Arts, σε μια σειρά από χαμένες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Esquire, δεν είχε ιδέα για το ρόλο που το νεαρό αγόρι (που κανείς δεν του είχε πει μέχρι τότε πως ήταν όμορφος) θα έπαιζε στην ιστορία του αμερικανικού σινεμά.

Για την ιστορία, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ γεννήθηκε το 1936 στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Ο δυνατός καλιφορνέζικος ήλιος υπήρξε καταλυτικός στο πόσο λαμπερά ξανθιά θα ήταν από τότε και για πολλά χρόνια η φράντζα των μαλλιών του.

2

2

2

2

2

Διαβάστε περισσότερα για το «Ολα Χάθηκαν» του Τζεϊ Σι Τσάντορ που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου από την Audio Visual.