Φεστιβάλ / Βραβεία

Φτιάξε εσύ την αφίσα του 58ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για το δημιουργικό της αφίσας της φετινής 58ης διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.

Flix Team
Φτιάξε εσύ την αφίσα του 58ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Η αφίσα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το 2016 σχεδιασμένη από τον designer Δημήτρη Παπάζογλου

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης οι ενδιαφερόμενοι - φυσικά και νομικά πρόσωπα - μπορούν να υποβάλουν έως και τρεις προτάσεις µόνο σε ηλεκτρονική μορφή, μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στις 17:30, στο e-mail sstavropoulos@filmfestival.gr.

Η προεπιλογή των προτάσεων θα γίνει από τριμελή γνωμοδοτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους:

Συραγώ Τσιάρα (Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης)
Αγγελο Παπαδημητρίου (Εικαστικός, Ηθοποιός, Τραγουδιστής)
Γιώργο Ζώη (Σκηνοθέτης).

Περισσότερες πληροφορίες για το δημιουργικό της αφίσας που αφορά το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αλλά να μερικά πράγματα που έχουν ενδιαφέρον για όποιον αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του και να είναι αυτός που θα φτιάξει την αφίσα του Φεστιβάλ.

Η αφίσα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο έργο, ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων, που προορίζεται αποκλειστικά για το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης-. Δεν πρέπει να αποτελεί παραλλαγή ή έργο που έχει υποβληθεί έστω και ως πρόταση στο παρελθόν και να μην παραβιάζει δικαιώματα τρίτων.

Η αφίσα πρέπει να δηµιουργηθεί µε την προοπτική εφαρµογών, τις οποίες θα αναλάβει στη συνέχεια το ίδιο το ΦΕΣΤΙΒΑΛ για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της διοργάνωσης: αφίσα-αφισέτα, web site, εξώφυλλα καταλόγων, ηµερήσιο πρόγραµµα προβολών, banner, καταχωρίσεις, κ.ά.

Τα πνευματικά δικαιώματα του έργου που θα επιλεγεί μεταβιβάζονται αυτόματα στην πνευματική ιδιοκτησία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τα πνευματικά δικαιώματα των υπολοίπων έργων παραμένουν στην ιδιοκτησία του δημιουργού.

Η επιλογή του δηµιουργικού της αφίσας θα γίνει κατά την ανέλεγκτο κρίση της Διοίκησης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, η οποία σε περίπτωση που κρίνει ότι καµία από τις προτάσεις που υπεβλήθησαν δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις του θεσµού και της παρούσης πρόσκλησης ενδιαφέροντος , δεν δεσµεύεται να επιλέξει κάποια από αυτές, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε συμμετοχή και αναποζηµίωτα προς τους συµµετέχοντες υποψηφίους, είτε να επαναλάβει την πρόσκληση ενδιαφέροντος, είτε να αναθέσει απευθείας σε τρίτο την φιλοτέχνηση της αφίσας.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ έχει την ευχέρεια να ζητήσει από τους υποψήφιους τυχόν τροποποιήσεις ή αλλαγές του αρχικού δηµιουργικού, η αποδοχή των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την τελική επιλογή.

Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή της αφίσας υπολογίζεται στα 1500 ευρώ για όποιον επιλεγεί, ενώ για τυχόν ερωτήσεις ή διευκρινήσεις μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 210.8706000.

Διαβάστε ακόμη: Thessaloniki Goes to Cannes: Το Flix είδες τις πέντε works in progress ελληνικές ταινίες που ταξίδεψαν στις Κάννες