Industry

Ποιος θα κάνει πρώτος ταινία για την δολοφονία του Οσαμα;

στα 10

Τι βλέπει το Χόλιγουντ όταν κοιτάζει τα πλήθη που επευφημούν την δολοφονία του διαβόητου τρομοκράτη; Μα, τίποτα άλλο από υποψήφιους θεατές.

Flix Team
Ποιος θα κάνει πρώτος ταινία για την δολοφονία του Οσαμα;
Η κάθριν Μπίγκελοου στα γυρίσματα του «Hurt Locker»

Το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για την Κάθριν Μπίγκελοου που σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline Hollywood εδώ και αρκετές εβδομάδες προετοιμάζει με τον σεναριογράφο του «Hurt Locker» Μαρκ Μπόαλ, μια ταινία για μια παλιότερη, αποτυχημένη απόπειρα των αμερικάνών να σκοτώσουν τον Οσάμα Μπιλ Λάντεν.

Οι πρόσφατες εξελίξεις, προφανώς θα αλλάξουν το τέλος της ταινίας, αλλά την ίδια στιγμή θα την βάλουν και στο fast track της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αν και τα απαραίτητα χρήματα για την παραγωγή της, έχουν ήδη βρεθεί από την Μέγκαν Ελισον, κόρη του δισεκατομμυριούχου Λάρι Ελισον.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Μπίγκελοου η ταινία δεν αφορά μόνο στον Οσάμα, αλλά το σενάριο είναι προφανώς ακόμη ρευστό. Το ίδιο και το casting του φιλμ, αν και το όνομα του Τζόελ Ετζερτον, του αυστραλού ηθοποιού που έκανε το πέρασμα στο Χόλιγουντ μετά το «Animal Kingdom», αναφέρεται ως υποψήφιο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ομως, το φιλμ της Μπίγκελοου δεν είναι το μόνο που αφορά στη δολοφονία του Οσάμα, έστω κι αν προς το παρόν τα υπόλοιπα βρίσκονταν μέχρι σήμερα σε χειμερία νάρκη. Το 2006 η Paramount είχε αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου «Jawbreaker» που αφορούσε στις προσπάθειες των αμερικανών να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν. Ο Όλιβερ Στόουν είχε τότε αναφερθεί σε αυτό ως το επόμενο φιλμ του μετά το «World Trade Center», αλλά το σχέδιο είχε ναυαγήσει.

Η Paramount είχε στη συνέχεια σκεφτεί να χρησιμοποιήσει τον Οσάμα ως τον αντίπαλο του Τζακ Ράιαν, στο relaunching του ήρωα του Τομ Κλάνσι στην οθόνη, αλλά κι αυτό το σχέδιο είχε εγκαταλειφθεί επίσης. Μόνο που τώρα, ο Τζακ Ραίαν μπορεί πλέον, να έχει την τελευταία λέξη...