Buzz

Ο Πίτερ Γουίαρ επιβεβαίωσε την συνταξιοδότησή του

στα 10

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης, ο οποίος έχει να κάνει ταινία απο το 2010, επιβεβαίωσε πως έχει αποσυρθεί από το σινεμά.

Ο Πίτερ Γουίαρ επιβεβαίωσε την συνταξιοδότησή του

Ο Πίτερ Γουίαρ είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Αυστραλούς σκηνοθέτες έχοντας γυρίσει μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του τελευταίου μισού αιώνα όπως το «The Truman Show» και «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Αλλά παρόλα αυτά ο Γουίαρ έχει να κάνει ταινία από το 2010 με το «The Way Back», και αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν έστω την ελπίδα ότι ο Γουίαρ θα επέστρεφε στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ίσως με το σίκουελ του «Master and Commander» μιας και ίδιος δεχόταν συχνά πιέσεις από τον Ράσελ Κρόου για να το κάνει.

Αλλά φαίνεται πως ο Γουίαρ έχει και επίσημα αποσυρθεί οριστικά από την σκηνοθεσία. Εμφανιζόμενος στο Festival de la Cinémathèque στο Παρίσι ο 79χρονος σκηνοθέτης έδωσε μια ωμή ενημέρωση για την καριέρα του στον κινηματογράφο λέγοντας απλά «έχω αποσυρθεί. Γιατί σταμάτησα τον κινηματογράφο; Γιατί, πολύ απλά, δεν έχω άλλη ενέργεια».

Peter Weir

Διαβάστε ακόμα: Οχι, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν πρόκειται να επιστρέψει στην ηθοποιία

Αν και ο Γουίαρ δεν κέρδισε ποτέ κάποιο Οσκαρ, πολλές από τις υποψήφιες ταινίες του το κέρδισαν. Αυτές οι νίκες περιλαμβάνουν τη Λίντα Χαντ που κέρδισε το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου το 1984 για την ερμηνεία της στο «Επικίνδυνα Χρόνια», το θρίλερ του Χάρισον Φορντ «Μάρτυρας Εγκλήματος» κέρδισε το καλύτερο σενάριο το 1986, «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» κέρδισε άλλο ένα βραβείο καλύτερου σεναρίου το 1990 και το «Master & Commander» κέρδισε δυο βραβεία Οσκαρ για το καλύτερο μοντάζ ήχου και την καλύτερη φωτογραφία. Η Ακαδημία έδωσε τελικά στον Γουίαρ ένα τιμητικό Οσκαρ το 2022.