Buzz

Πέδρο και Μέριλ στα πρόθυρα συνεργασίας;

στα 10

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θα ήθελε πολύ να σκηνοθετήσει την Μέριλ Στριπ. Αρκεί η Μέριλ να μάθει ισπανικά!

Πέδρο και Μέριλ στα πρόθυρα συνεργασίας;
o Αλμοδόβαρ, με την Ελενα Ανάγια και τον Αντόνιο Μπαντέρας στην πρεμιέρα

«Θα ήθελα να ανακαλύψω την Μέριλ στα ισπανικά» δήλωσε ο σκηνοθέτης στη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για την προβολή της τελευταίας του ταινίας «Το Δέρμα που Κατοικώ» στο New York Film Festival. Ο Πέδρο δεν κρύβει ότι είναι μεγάλος θαυμαστής της Στριπ. «Δεν μπορώ να περιμένω ως την στιγμή που θα την δω στον ρόλο της Μάργκαρετ Θάτσερ» είπε. «Σιχαίνομαι τη Θάτσερ, αλλά ανυπομονώ να δω τη βιογραφία της, χάρη σ αυτήν».

Στην πραγματικότητα, η επιθυμία μοιάζει κοινή και από τις δύο πλευρές, όποτε μια μελλοντική συνεργασία δεν μοιάζει ιδιαίτερα απίθανη. «Ξέρετε μου είχε τηλεφωνήσει όταν εγώ γύριζα το «Μίλα της» κι εκείνη έπαιζε στις «Ωρες». Είχαμε κουβεντιάσει την πιθανότητα να συνεργαστούμε και μου είχε πει “όποτε θες”» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης.

Πάντως ο Αλμοδόβαρ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μετακομίσει ή έστω να επισκεφτεί το Χόλιγουντ για να δουλέψει εκεί. «Για μένα το να είμαι ανεξάρτητος, τρελός, ελεύθερος -πείτε το όπως θέλετε- είναι πιο σημαντικό από το να κάνω μια ταινία στο Χόλιγουντ . Ακόμη και η ιδέα του ότι θα βγάλω πολλά χρήματα, δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική. Τα καταφέρνω μια χαρά κι έτσι».

Η καινούρια ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ ανοίγει και στις Ελληνικές αίθουσες την επόμενη εβδομάδα.