Buzz

Ο πατέρας ενός από τα θύματα του σχολείου Πάρκλαντ απαντά στον Λούι Σι Κέι με το δικό του stand up

στα 10

Ο Μανουέλ Ολιβερ έχασε το γιο του, Χοακίν, στην μαζική δολοφονία στο σχολείο του Πάρκλαντ, Φλόριντα. Και μετά άκουσε τα «αστεία» του Λούι Σι Κέι. Και του απαντά με ένα δικό του stand up.

Ο πατέρας ενός από τα θύματα του σχολείου Πάρκλαντ απαντά στον Λούι Σι Κέι με το δικό του stand up

Ενα χρόνο μετά τις #metoo κατηγορίες εναντίον του, ο Λούι Σι Κέι έχει ξεκινήσει κάποια αιφνίδια stand-up comedy showw. Και λίγο πριν χαρούμε για αυτό, ακούσαμε και διαβάσαμε το νέο σετ αστείων του. Αντί να ανοίξει το δρόμο της επιστροφής του, τα έκανε χειρότερα.

Γιατί η θεματολογία που επέλεξε να «σατιρίσει» (και με τον τρόπο που επέλεξε να το κάνει) δυστυχώς φλερτάρει επικίνδυνα με την επιχειρηματολογία της Αμερικής του Τραμπ, της NRA και των νεοφασιστών του Νότου. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα το κωμικό (και τίποτα το έξυπνο) στο παρακάτω αστείο για τους μαθητές του Γυμνασίου στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, που μετά τη μαζική δολοφονία των συμμαθητών τους από συμμαθητή τους, βγήκαν μπροστά και ξεκίνησαν τη δυναμική κινητοποίηση του March for Our Lives σε κάθε άκρη της Αμερικής.

«Δεν με ενδιαφέρεις, δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον επειδή πήγες στο ίδιο σχολείo με τα παιδιά που σκοτώθηκαν. Γιατί πρέπει να σε ακούσω; Πώς αυτό σε κάνει να έχεις κάποιο ενδιαφέρον; Δεν πυροβόλησαν εσένα, εσύ μάλλον έσπρωξες κάποιο χοντρό παιδί και τη γλίτωσες, και τώρα θες να ακούσω αυτά που έχεις να μου πεις;»

Διαβάστε κι αυτό: Οταν είσαι ο Λούι Σι Κέι και στη λέει (τόσο ωραία) ο Τζιμ Κάρεϊ

Σήμερα, ο Μανουέλ Ολιβερ, ο πατέρας ενός από τα θύματα στο Πάρκλαντ (ο γιος του Χοακίν θα γινόταν αυτές τις μέρες 18 χρονών) αποφάσισε να του απαντήσει. Εστησε ένα μικρόφωνο με τη λογική του stand up και γύρισε ένα βίντεο.

«Ξέρετε τι κάνεις κάποιος για να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν ότι τον έπιασαν με το πουλί στο χέρι; Λέει αστεία για παιδιά που δολοφονήθηκαν...»

Ο Ολιβερ, ο οποίος πολεμά για να αλλάξει η νομοθεσία για την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία, ανήμερα των γενεθλίων του παιδιού του, οδήγησε 1000 άτομα έξω από τα γραφεία του Αμερικανικού Συλλόγου Οπλοχρηστών (NRA) και έβαψαν τους τοίχους με γκραφίτι και συνθήματα. Εκανε ξανά το ίδιο με ένα κομμάτι τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Η εικόνα του αδικοχαμένου πιτσιρικά του στο τέλος του βίντεο, δεν αντέχεται.

.

Διαβάστε περισσότερα: