Φεστιβάλ / Βραβεία

«Paradies: Liebe»: Ο κατά Ουλριχ Ζάιντλ παράδεισος

στα 10

Η ιστορία μιας λευκής γυναίκας που αναζητά τον επι πληρωμή έρωτα στην Κένυα, αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας του Αυστριακού σκηνοθέτη, για την σύγχρονη αναζήτηση της ευτυχίας.

«Paradies: Liebe»: Ο κατά Ουλριχ Ζάιντλ παράδεισος

Στις παραλίες της Κένυα τις αποκαλούν «Sugar Mamas»: ευρωπαίες πρόθυμες να πληρώσουν νεαρούς μαύρους για το σεξ που εμπορεύονται προκειμένου να επιβιώσουν. Μια από αυτές είναι και η Τερέζα, μια πενηντάρα από την Αυστρία, μητέρα μιας έφηβης κόρης, που δοκιμάζει την τύχη της με φόντο την λευκή άμμο και το σκούρο δέρμα των beach boys της Κένυα. Από το ένα κρεβάτι στο άλλο, από τη μια απογοήτευση στην επόμενη, θα ανακαλύψει ότι στις παραλίες της Κένυα, ο έρωτας είναι επαγγελματική συναλλαγή.

Η καινούρια ταινία του Ουλριχ Ζαίντλ, του αυστριακού ντοκιμαντερίστα αλλά δημιουργού του «Σκυλίσιες Μέρες» και του «Import/Export», αφηγείται (όχι δίχως χιούμορ λέει ο ίδιος) μια ιστορία για τον σεξουαλικό τουρισμό. Για την αξία και το κόστος του έρωτα, για την δύναμη του χρώματος του δέρματος μας, για την Αφρική και την Ευρώπη, για την εκμετάλλευση των άλλων που δεν έχει πάντα μόνο μία όψη.

Πρώτο μέρος μιας τριλογίας που ο Ζάιντλ ονομάζει «Παράδεισο» γιατί όπως λέει η λέξη αντιπροσωπεύει όλα όσα ελπίζουμε κι ευχόμαστε την ευτυχία που προσδοκούμε, αλλά και γιατί είναι μια λέξη που η βιομηχανία του τουρισμού χρησιμοποιεί στο έπακρο. Οι τρεις ταινίες ακολουθούν τρεις γυναίκες από την ίδια οικογένεια στην διάρκεια των διακοπών τους.

Η πρώτη στις παραλίες της Κένυα ονομάζεται «Αγάπη», η δεύτερη που διαδραματίζεται σε μια καθολική ιεραποστολή θα είναι η «Πίστη» και η τρίτη που ακολουθεί μια έφηβη κοπέλα σε μια κατασκήνωση αδυνατίσματος είναι η «Ελπίδα». Μια τριπλέτα τίτλων βαθιά συμβολική για τις ιστορίες τριών γυναικών που αναζητούν τον δικό τους παράδεισο, ένα κομμάτι ευτυχίας, που μοιάζει όλο και πιο δύσκολο να αποκτήσεις στις μέρες μας.

Δείτε το τρέιλερ και τα πρώτα κλιπ της ταινία πιο κάτω.

Μάθετε τα πάντα για το 65o Φεστιβάλ, στο ειδικό τμήμα του Flix για τις Κάννες.