Buzz

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ μόλις έγινε Dame

στα 10

Σε ηλικία 100 ετών, η θρυλική ηθοποιός είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία που λαμβάνει τον τιμητικό αυτό τίτλο από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ μόλις έγινε Dame

Κανείς δεν αμφέβαλε ποτέ ότι πρόκειται για μια κυρία με Κ κεφαλαίο. Τώρα, όμως, η Ολίβια ντε Χάβιλαντ έχει και τον επίσημο τίτλο της Dame, δηλαδή το γυναικείο αντίστοιχο του Ιππότη.

Σε ηλικία 100 ετών, η δύο φορές βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός έλαβε το Σάββατο το τιμητικό χρίσμα από την Ελισάβετ, Βασίλισσα της Αγγλίας, κάτι που την καθιστά τη μεγαλύτερη σε ηλικία που έλαβε ποτέ αυτή τη διάκριση.

Διαβάστε ακόμη: Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ (δεν) έχει κάτι να πει για το «Feud», την Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ

Olivia de Havilland 607Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ ως Μέλανι στο «Οσα Παίρνει ο Ανεμος»

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ δήλωσε «εξαιρετικά περήφανη» για τον τίτλο: «Το να λαμβάνω αυτή την τιμή την ώρα που πλησιάζουν τα 101α γενέθλιά μου είναι το πιο ικανοποιητικό δώρο γενεθλίων», είπε στο περιοδικό People η ηθοποιός, η οποία θα κλείσει τα 101 χρόνια την 1η Ιουλίου.

Με αυτή την καριέρα, δύο Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και άλλες τρεις υποψηφιότητες (δύο για Α’ και μία για Β’ ρόλο), μια φιλμογραφία 50 περίπου ταινιών μέσα σε διάστημα έξι σχεδόν δεκαετιών, αλλά και την επαναστατική της δράση για τα δικαιώματα των ηθοποιών απέναντι στο αυταρχικό στουντιακό σύστημα του Χόλιγουντ, αυτό είναι ίσως το μικρότερο κατόρθωμά της, θα συμπληρώναμε εμείς.

Olivia de Havilland 607

Διαβάστε ακόμη