Buzz

Οι Αμερικάνοι θα δουν τη «Μελαγχολία» από τον καναπέ τους!

στα 10

Ενα μήνα πριν την έξοδο του στις αμερικανικές αίθουσες, το «Μelancholia» του Λαρς φον Τρίερ θα κυκλοφορήσει σε Video On Demand για όσους δεν αντέχουν τις μεγάλες συγκινήσεις στις σκοτεινές αίθουσες.

Οι Αμερικάνοι θα δουν τη «Μελαγχολία» από τον καναπέ τους!

Πρακτική που όλο και περισσότερο συνηθίζεται στην Αμερική, η έξοδος των ταινιών σε Video on Demand πριν ή και ταυτόχρονα με την έξοδο τους στους κινηματογράφους, μοιάζει η ιδανική λύση τουλάχιστον για τις μικρές καλλιτεχνικές ταινίες, οι οποίες δεν θα φτάσουν ποτέ αλλιώς σε όλες τις πολιτείες της χώρας.

Και ναι, το «Melancholia» είναι μια μικρή καλλιτεχνική ταινία για την αγορά της Αμερικής, παρόλο το θόρυβο που συνοδεύει το σκηνοθέτη του και την Κίρστεν Ντανστ που φέρνει κάτι από Χόλιγουντ στο διαταραγμένο σύμπαν του εκκεντρικού Δανού.

Η ψηφιακή κυκλοφορία της ταινίας, ωστόσο, δεν εμποδίζει την ταινία να είναι μια από τις πιο ισχυρές υποψήφιες για την κατηγορία του Α' Γυναικείου ρόλου στα επερχόμενα Οσκαρ, αφού το «Μelancholia» έκανε ήδη την περιορισμένη έξοδο του στις αίθουσες τον Ιούλιο που μας πέρασε.

Μπορεί το εικαστικό όραμα του Τρίερ να ζητάει απεγνωσμένα τη μεγάλη οθόνη, αλλά, μεταξύ μας, από τον καναπέ του σπιτιού σου έχεις λιγότερες πιθανότητες να σε πιάσει μια...μελαγχολία!

Το «Melancholia» θα βγει - κανονικά - στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου.