Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη ανάμεσα στα Teddy Awards της 68ης Berlinale

στα 10

To πανέμορφο ντοκιμαντέρ της Ευαγγελίας Κρανιώτη ξεχώρισε στα βραβεία Teddy - συνώνυμα με τη διαχρονική στήριξη της Berlinale στην queer κοινότητα και τη διαφορετικότητα.

To «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη ανάμεσα στα Teddy Awards της 68ης Berlinale

Το «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη είναι τοποθετημένο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μια πόλη που μεταμορφώνεται διαρκώς, ακόμη περισσότερο και από όσους συμμετέχουν στο διάσημο αποκριάτικο καρναβάλι της. Στο κέντρο του βρίσκονται ήρωες που αλλάζουν μορφή, μπαινοβγαίνοντας από το σκοτάδι για να λάμψουν στο φως, με αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια τη θρυλική τρανσέξουαλ Λουάνα Μουνίζ, σε μια αφήγηση που ξεκινάει από την αναζήτηση ταυτότητας για να φτάσει μέχρι τις χαμένες πατρίδες του φύλου και της καρδιάς.

Να, λοιπόν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η ταινία ξεχώρισε στα Teddy Awards του 2018, τα βραβεία που δίνονται παραδοσιακά εδώ και 32 χρόνια σε ταινίες που ανήκου στην queer κουλτούρα αλλά και ευρύτερα στο χώρο των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ταυτότητας.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη

Obscuro Barocco 607

Το ντοκιμαντέρ της Ευαγγελίας Κρανιώτη κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής.

«Το εντυπωσιακό και μοναδικό όραμα της δημιουργού του σε γοητεύει με τη μοναδική του φωτογραφία και ηχητικό σχεδιασμό, μετατρέποντάς το σε κάτι μοναδικά ποιητικό και οικείο και μαζί ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό επίτευγμα», σημείωσε η επιτροπή για την απόφασή της να βραβεύσει το «Obscuro Barroco».

Αλλες ταινίες που βραβεύθηκαν στα φετινά Teddy Awards ήταν το «Bixa Travesty» της Κλαούντια Πρισίλα (τμήμα: Πανόραμα), το «Retablo» του Αλβάρο Ντελγκάδο Απαρίθιο (τμήμα: Generation), οι «Κληρονόμοι» του Μαρτσέλο Μαρτινέσι (τμήμα: Διαγωνιστικό). Το Βραβείο Teddy Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας κέρδισε το «Tinta Bruta» των Μάρτσιο Ρεολόν και Φιλιπε Ματζεμπάχερ (τμήμα: Πανόραμα).

Teddy Awards Poster

Δείτε εδώ μια συνέντευξη της Ευαγγελίας Κρανιώτη στην ομάδα του Teddy Award:


Το 68ο Φεστιβάλ Βερολίνου διεξάγεται από τις 15 έως τις 25 Φεβρουαρίου. Το Flix είναι όπως πάντα εκεί και σας μεταφέρει όλα όσα αξίζει να ξέρετε από την Berlinale, την στιγμή που συμβαίνουν.