Buzz

O «Unbroken» Λούι Ζαμπερίνι, o ήρωας της Αντζελίνα Τζολί δεν πρόλαβε...

στα 10

Πέθανε τα ξημερώματα ο ήρωας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Λούι Ζαμπερίνι, ο οποίος αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της νέας ταινίας της Αντζελίνα Τζολί, «Unbroken». Ηταν 97 ετών.

O «Unbroken» Λούι Ζαμπερίνι, o ήρωας της Αντζελίνα Τζολί δεν πρόλαβε...

Στο «Unbroken», τη δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα, η Αντζελίνα Τζολί επέλεξε να αποθανατίσει τη ζωή του ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Λούι Ζαμπερίνι. Το «Unbroken» στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Λόρα Χίλενμπραντ (η ίδια είχε γράψει και το «Seabiscuit: An American Legend») που αφηγείται την αληθινή ιστορία του Ολυμπιονίκη και βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Λούι Ζαμπερίνι, ο οποίος πολεμώντας στον ειρηνικό, επέζησε της πτώσης του αεροπλάνου του, έμεινε 47 μέρες σε μία σχεδία στην μέση του πουθενά και διασώθηκε από τους Ιάπωνες μόνο και μόνο για να καταλήξει αιχμάλωτος πολέμου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο υπερήλικας πλέον Ζαμπερίνι, από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία στήριξε την Αντζελίνα: εκτός από τα δικαιώματα της ιστορίας του και τον συμβουλευτικό του ρόλο στα γυρίσματα, τη συνόδευσε σε φωτογραφήσεις, πρεμιέρες - ακόμα και στο οσκαρικό γκαλά όπου παρέλαβε το τιμητικό της βραβείο για την ανθρωπιστική της δράση.

1

2Δυστυχώς όμως, ο Ζαμπερίνι δεν έζησε για να συνοδεύσει την σκηνοθέτη του και στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του. Εφυγε τα ξημερώματα, πλήρης ημερών, στα 97 του χρόνια.

Η οικογένειά του έκανε γνωστό το θάνατό του με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εχοντας ξεπεράσει κάθε στιγμής της ζωής του αμέτρητες αντιξοότητες, ο Ολυμπιονίκης δρομέας και ήρωας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Λούι Ζαμπερίνι, ποτέ δεν λύγισε απέναντι στην πρόκληση. Πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπος με την πιο μεγάλη δοκιμασία της ζωής του, μία σοβαρή πνευμονική λοίμωξη. Μετά από μία μάχη 40 ημερών, πέθανε ήρεμα, παρουσία ολόκληρης της οικογένειάς του, κι αφήνοντας πίσω του μία κληρονομιά που έχει αγγίξει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Το απαράμιλλο θάρρος του και το αγωνιστικό του πνεύμα δεν ήταν ποτέ περισσότερο εμφανή, από όσο τις τελευταίες του μέρες....

Οπως ήταν αναμενόμενο και η ίδια η Τζολί έκανε επίσημες δηλώσεις:

Πρόκειται για μία απερίγραπτη απώλεια. Του είμαστε ευγνώμονες, καθώς η γνωριμία μας μαζί του πλούτισε τις ζωές μας. Θα μας λείψει πάρα πολύ...

3

4

5

Να θυμίσουμε ότι το σενάριο του «Unbroken» υπογράφει ο Γουίλιαμ Νίκολσον («Les Miserables», «Μονομάχος», «Elizabeth: The Golden Age») και θα πρωταγωνιστούν οι Τζακ Ο' Κόνελ και Γκάρετ Χέντλαντ.

H ίδια η Τζολί υπογράφει και ως παραγωγός, μαζί με τους Μάθιου Μπερ και Ερβιν Στοφ. Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την Universal στις 25 Δεκεμβρίου του 2014.

Δείτε ένα πρώτο promo της ταινίας:


Διαβάστε περισσότερα για το Unbroken: