Buzz

Ο Τζόνι Ντεπ είναι ιδιοφυΐα στο «Transcendence»

στα 10

Το φιλμ είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Γουόλι Πφίστερ, διευθυντή φωτογραφίας εδώ και χρόνια του Κρίστοφερ Νόλαν.

Ο Τζόνι Ντεπ είναι ιδιοφυΐα στο «Transcendence»

Και το «Transcendence», μοιάζει να μοιράζεται τις φιλοδοξίες, την εμμονή με την μυστικότητα και έναν ελαφρώς αινιγματικό τίτλο όπως μια... μικρή συμπαθητική ταινιούλα του Νόλαν το «Inception».

Κι έναν εξίσου, αν όχι μεγαλύτερο σταρ από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο πρόσωπο του Τζόνι Ντεπ, ο οποίος υποδύεται εδώ τον Δρ. Γουίλ Κάστερ, έναν ιδιοφυή επιστήμονα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης που φιλοδοξεί να κατασκευάσει μια τέλεια λογική μηχανή που να συνδυάζει όλη την γνώση του ανθρώπινου είδους με όλη την γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Η ερευνά του και τα πειράματά του τον έχουν κάνει διάσημο, αλλά τον έχουν επίσης βάλει στο στόχαστρο μιας εξτρεμιστικής ομάδας πολεμίων του, που είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο την δουλειά του. Μόνο που στην προσπάθεια τους να τον σταματήσουν, θα γίνουν ο καταλύτης για να πετύχει τον στόχο του και θα τον οδηγήσουν στο να κάνει την δική του υπέρβαση.

Η αναζήτηση του Γουίλ για την γνώση, θα μετατραπεί σε μια μανιασμένη επιθυμία για όλο και περισσότερη δύναμη, η δίψα του για την οποία δεν μοιάζει να έχει τέλος. Και καθώς η επίτευξη του στόχου του έρχεται όλο ένα και πιο κοντά, οι άνθρωποι κοντά του, η γυναίκα του και οι συνεργάτες του, δεν έχουν αμφιβολίες για το αν θα ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο του, αλλά για το αν τελικά θα πρέπει να το κάνει.

Στο φιλμ, το οποίο ετοιμάζεται για την εξοδό του στις αμερικάνικες αίθουσες στις 17 Απριλίου, πρωταγωνιστούν εκτός από τον Ντεπ, οι Μόργκαν Φρίμαν, Ρεμπέκα Χολ, Πολ Μπέτανι, Κέιτι Μάρα και Κίλιαν Μέρφι, ενώ ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι executive producer.

Περιμένοντας το πρώτο τρέιλερ, που κάτι μας λέει ότι δεν θα αργήσει, αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από την ταινία, που δημοσίευσε πρώτο το Entertainment Weekly.

2

2

2