Buzz

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ θα το πάρει το «Κορίτσι»

στα 10

Μετά το «Κορίτσι με το Τατουάζ», ο Ντέιβιντ Φίντσερ επιβεβαίωσε ποια θα είναι η επόμενη ταινία του, με «Κορίτσι» κι αυτή, παρότι εξαφανισμένο.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ θα το πάρει το «Κορίτσι»

Η Τζίλιαν Φλιν, στον ελεύθερό της χρόνο, όταν δε δούλευε ως τηλεοπτικός κριτικός για το Entertainment Weekly, έγραφε μυθιστορήματα, ατμοσφαιρικά υπαρξιακά θρίλερ σαν το «Sharp Objects» και το «Dark Places». Και τα δύο βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη για την κινηματογραφική τους μεταφορά, το δεύτερο με πρωταγωνίστρια τη Σαρλίζ Θερόν.

Μόλις, λοιπόν, η Φλιν κυκλοφόρησε, το 2012, το τρίτο της βιβλίο, το «Girl Gone», που έγινε αμέσως best seller στην Αμερική, η Ρις Γουίδερσπουν αγόρασε τα δικαιώματα της διασκευής του για το σινεμά, αποφασισμένη να το κάνει ταινία, όχι ως ηθοποιός, αλλά ως παραγωγός. Το project έμοιαζε ήδη ενδιαφέρον και μόλις έγινε ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο: αυτή θα είναι η ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Φίντσερ, μετά το «Κορίτσι με το Τατουάζ» και την τηλεοπτική σειρά «House of Cards».

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη του Μισούρι, όπου έχουν εγκατασταθεί ο Νικ και η Εϊμι, θέλοντας να ξεφύγουν από την ένταση της Νέας Υόρκης. Το 35χρονο παντρεμένο ζευγάρι μοιάζει να τα έχει όλα και να ζει μια τέλεια ζωή. Μέχρι που, ανήμερα στην 5η επέτειο του γάμου της, η Εϊμι εξαφανίζεται, άγνωστο πώς και για πού, αφήνοντας στο σπίτι τους σημάδια βίαιης πάλης. Ο Νικ αυτομάτως θεωρείται ο βασικός ύποπτος, αλλά επιμένει ότι είναι αθώος και αναλαμβάνει να βρει τη γυναίκα του και να το αποδείξει.

Το ενδιαφέρον στο μυθιστόρημα – και οπωσδήποτε η πρόκληση για τον Φίντσερ – είναι ότι η αφήγηση γίνεται παράλληλα από την πλευρά του Νικ, αλλά και από την πλευρά της Εϊμι που σταδιακά δίνει στοιχεία για ό,τι έχει προηγηθεί της εξαφάνισής της.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ βρίσκεται ήδη στο στάδιο του κάστινγκ κι ανυπομονούμε να δούμε ποιοι θα είναι οι τυχεροί πρωταγωνιστές και… αν κάποια από τις αδελφές Μάρα (μια και η Ρούνι ήταν η πρωταγωνίστρια του «Girl With the Dragon Tattoo» και η Κέιτ παίζει στο «House of Cards»), θ’ αναλάβει να δώσει κινηματογραφική ζωή στην Εϊμι.