Industry

Ο Νικ Χόρνμπι διασκευάζει το «Wild» για τη Ρις Γουίδερσπουν

στα 10

Ενα road trip με τα πόδια είναι το επόμενο κινηματογραφικό εγχείρημα του Νικ Χόρνμπι, βασισμένο στο αυτοβιογραφικό «Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail» της Τσέριλ Στρέιντ.

Ο Νικ Χόρνμπι διασκευάζει το «Wild» για τη Ρις Γουίδερσπουν

Μπορεί να έχει την εικόνα της all-American ξανθιάς, αλλά η Ρις Γουίδερσπουν έχει το ανεξάρτητο πνεύμα μέσα της. Το επόμενο, φιλόδοξο σχέδιό της, με την ιδιότητα της παραγωγού αυτή τη φορά, είναι η κινηματογραφική διασκευή του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της Τσέριλ Στρέιντ, «Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail», ένα υπαρξιακό road trip με ηρωίδα μια 22χρονη κοπέλα που προσπαθεί να γυρίσει τη ζωή της ανάποδα.

Πριν λίγους μήνες, η Ρις Γουίδερσπουν είχε συμφωνήσει ν’ αναθέσει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του «Wild» στη Λίζα Τσολοντένκο, που έχει δει την εμπορικότητά της ν’ ανεβαίνει μετά την επιτυχία του «The Kids Are All Right». Η συνεργασία φαίνεται ότι δεν ευοδώθηκε, ωστόσο και ένα νέα όνομα εμφανίστηκε για τη συγγραφή του σεναρίου.

Ο Νικ Χόρνμπι θα είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά του «Wild» στο σινεμά, έμπειρος, επιτυχημένος και, πάντα, μ’ ένα je ne sais quoi μελαγχολικού χιούμορ και επαναστατικής διάθεσης. Εχοντας δει αρκετά δικά του μυθιστορήματα να διασκευάζονται για τον κινηματογράφο («High Fidelity», «Fever Pitch», «About a Boy», ο Νικ Χορνμπι καταπιάστηκε τελευταία φορά με το να μετατρέψει σε σενάριο δουλειά άλλου συγγραφέα στο «An Education», για το οποίο και ήταν υποψήφιος για Οσκαρ.

Η ιστορία του βιβλίου – τ’ απομνημονεύματα της Στρέιντ – συναντά την 22χρονη ηρωίδα τη στιγμή που αισθάνεται ότι έχει χάσει τα πάντα στη ζωή της: η οικογένειά της διαλύεται, η μητέρα της πεθαίνει κι ο γάμος της καταστρέφεται. Η Τσέριλ αποφασίζει, μια και δεν έχει τίποτα απολύτως να χάσει, να ξεκινήσει μια μεγάλη διαδρομή, ένα road trip με… τα πόδια, διανύοντας την απόσταση από τη νότια άκρη της Καλιφόρνια στην πολιτεία της Γουόσινγκτον, μόνη της. Στην πορεία, τα βάζει με δηλητηριώδη φίδια, αρκούδες, καύσωνες, χιονοθύελλες και με τη μοναξιά της, βγαίνοντας από το ταξίδι της πιο ώριμη και πιο ευτυχισμένη!

Ακόμα δεν είναι γνωστό ποιος θα σκηνοθετήσει το «Wild», αλλά ούτε και ποια ηθοποιός θα κρατήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο – όχι, η Ρις Γουίδερσπουν δεν μπορεί πια να υποδυθεί την 22χρονη!

Αντίθετα, επιδιώξτε να δείτε - παρότι προς το παρόν δεν ξέρουμε πότε θα βγει στην Ελλάδα - τη Ρις Γουίδερσπουν στο «Mud» του Τζεφ Νίκολς που έκανε την πρεμιέρα του στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών.