Buzz

Ο Μπεν Αφλεκ λέει όχι στον Μπάτμαν;

στα 10

Φήμες θέλουν τον ηθοποιό να εγκαταλείπει το πρότζεκτ «Superman vs Batman», που τον ήθελε (παρόλη την αρνητική υστερία των φανατικών) να φοράει την μαύρη στολή του σκοτεινού ιππότη.

Ο Μπεν Αφλεκ λέει όχι στον Μπάτμαν;

Δε θα είναι ο Μπεν Αφλεκ ο νέος Μπάτμαν; Πριν βιαστείται να ανησυχήσετε (ή να πανηγυρίσετε - όπως το βλέπει κανείς) να σας διαβεβαιώσουμε εξ αρχής: τίποτα δεν είναι ακόμα διασταυρωμένο. Πηγές του comicbookmovie.com και του cinematallica.com αναφέρουν ότι έχει δημιουργηθεί μία αναστάτωση με το πρότζεκτ και ο Μπεν Αφλεν απειλεί να αποχωρήσει από το «Superman vs. Batman». Απειλεί. Δεν έχει αποχωρήσει ακόμα. Ψυχραιμία λοιπόν.

Ολα ξεκινούν από την ίδια την ταινία, η οποία ανακοινώθηκε βιαστικά και με μεγαλεπίβολα σχέδια, όμως σταδιακά φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα. Η Warner Bros. είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο, στο φεστιβάλ του Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, ότι ετοιμάζει μία ταινία με πρωταγωνιστές και τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν. Ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης του «Man of Steel», έγραφε το σενάριο μαζί με τον Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ και η παραγωγή θα ξεκινούσε το 2014, ώστε η ταινία να βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2015.

Εκτός του ότι η επιλογή του Μπεν Αφλεκ ως Μπάτμαν προκάλεσε έναν άνευ προηγουμένου αρνητικό παραξυσμό στους φανατικούς του ήρωα, τα πραγματικά προβλήματα άρχισαν να παρουσιάζονται όσο πλησίαζε η έναρξη των γυρισμάτων. Κι ενώ η παραγωγή του «Superman vs Batman» ξεκίνησε για ένα συμπληρωματικό μικρό γύρισμα ένα σαββατοκύριακο του φθινοπώρου, τα κανονικά γυρίσματα αναβλήθηκαν. Γιατί πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι όλο το πρότζεκτ σπρώχνεται ένα χρόνο μετά: η πρεμιέρα του «Superman vs Batman» θα πραγματοποιηθεί το 2016.

Αυτό, όπως είναι φυσικό για το πρόγραμμα κάθε πρωταγωνιστή (πόσο μάλλον τώρα που ο Μπεν Αφλεκ είναι επιπλέον πρώτα από όλα σκηνοθέτης με τα δικά του πρότζεκτ να τον περιμένουν για να πάρουν σειρά) φέρνει σημαντική αναστάτωση. Ενας λόγος λοιπόν που ο ηθοποιός μπορεί να μη φορέσει τη στολή του υπερήρωα είναι το πρόγραμμά του.

Επιπλέον όμως, τα δύο εξειδικευμένα στα comics σάιτ, αναφέρουν ότι ο Αφλεκ έχει σημαντικές διαφωνίες (μάλιστα κάνουν λόγο για «συγκρούσεις») με τον σεναριογράφο, Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ. Ο Αφλεκ μιλάει για ένα σενάριο που τελικά είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που διάβασε όταν συμφώνησε για το ρόλο. Από την μεριά του ο Γκόγιερ φαίνεται να έχει μπλέξει μεταξύ δύο «hot potato» σεναρίων (εκτός από το Superman vs Batman» είναι υπεύθυνος και για το «Justice League») και να έχει πνιγεί από τις διορθώσεις που απαίτησαν οι παραγωγοί της Warner Bros.

Eτσι ο Μπεν Αφλεκ φημολογείται ότι απειλεί πλέον κατά μέτωπο το... στούντιο (γιατί πλέον... μπορεί!) Ή θα βάλουν μία τάξη σε όλο αυτό το χάος, ή πρέπει να βρουν έναν άλλον για το ρόλο του Μπάτμαν!

Από την πλευρά του το στούντιο φημολογείται ότι έχει τόσο επενδύσει σ' αυτή την πορεία που έχει πάρει η ταινία, που παρόλο που δε θέλουν να τα χαλάσουν με τον οσκαρικό σκηνοθέτη και παραγωγό, είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν την αποχώρησή του.

Από όσα διαβάζουμε, η μπάλα είναι στο τερέν του Αφλεκ. Εσείς τι προβλέπετε ότι θα γίνει;