Industry

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει με το «Interstellar»

στα 10

O αδελφός του, Τζόναθαν Νόλαν, είχε γράψει το πρώτο draft του sci-fi σεναρίου. Ο Κρίστοφερ το ξαναέγραψε και έψαχνε σκηνοθέτη. Σήμερα αποκαλύπτει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος! Σκέφτεστε ό,τι κι εμείς; Οποιος είναι έτοιμος να δει το «Inception» από το... έξω διάστημα να δέσει τη ζώνη του. Απογειωνόμαστε!

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει με το «Interstellar»

Οι αδελφοί Νόλαν έγραψαν μία sci-fi περιπέτεια που οδηγεί ομάδα εξερευνητών σε μία διαγαλαξιακή αποστολή μέσα από μαύρες τρύπες του σύμπαντος, κάτι που θα έχει επιπτώσεις που έχουν να κάνουν με ταξίδι στο χρόνο και παράλληλες φυσικές διαστάσεις. Δεν ξέρουμε πολλά περισσότερα για την πλοκή, παρά μόνο ότι το σενάριο βασίζεται στην πραγματική έρευνα του Κιπ Θορν, ενός αστροφυσικού του Caltech, του κέντρου ερευνών της NASA. Ο ίδιος ο Θορν μάλιστα κρατάει τον τίτλο του executive producer στην ταινία.

«Θα είναι μία ταινία που θα μας φτάσει στο τελευταίο σύνορο της επιστημονικής μας κατανόησης για τα διαγαλαξιακά ταξίδια» δηλώνει το δελτίο Τύπου που έβγαλαν από κοινού οι Paramount Pictures και Warner Bros., καθώς, σε μία ιστορική συνεργασία, αναλαμβάνουν την συμπαραγωγή και συνδιανομή της ταινίας! Η Paramount θα αναλάβει την αμερικανική διανομή και η Warner Bros. τη διεθνή, αλλά και οι δύο πλευρές αναλαμβάνουν από κοινού την παραγωγή.

Ο Πρόεδρος της Paramount Pictures, Μπραντ Γκρέι, δήλωσε: «Με το εξαιρετικό και μοναδικό του ταλέντο στην αφήγηση και τη σκηνοθεσία ο Κρις έχει ψυχαγωγήσει εκατομμύρια θεατές στον κόσμο. Δεν υπάρχουν λόγια για το πόσο χαρούμενος είμαι να τον καλωσορίσω στην οικογένεια της Paramount Pictures. Η πρεμιέρα της ταινίας τον ερχόμενο Νοέμβριο είναι τέλεια για να εγκαινιάσει την εορταστική κινηματογραφική σεζόν σε όλο τον κόσμο...»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Warner Bros. Τζεφ Ρόμπινοφ συμπλήρωσε: «Ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι πραγματικά ένας από τους μεγαλύτερους auteurs της σύγχρονης κινηματογραφίας και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που διατηρούμε εδώ και χρόνια μία επιτυχημένη συνεργασία μαζί του. Επίσης είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενώσουμε δυνάμεις με την Paramount και ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τα αδέλφια Νόλαν σε αυτή την συναρπαστική ιστορία...»

Ξέρουμε τι σκέφτεστε: το sci-fi είδος της διαγαλαξιακής εξερεύνησης έχει ρουφήξει στην μαύρη τρύπα του πολλούς ικανούς auteurs της εποχής με περγαμηνές στο genre της φαντασίας (έχει σκεφτεί 5-6 μέχρι να πει κανείς «Προμηθέας»). Ομως, παρακαλούμε, λίγη εμπιστοσύνη στον Νόλαν. Γιατί ποιος δεν είναι έτοιμος να δει το «Inception» στο... έξω διάστημα;

Το «Interstellar» έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα σε αίθουσες ΙΜΑΧ στις 7 Νοεμβρίου του 2014. Δέστε τις ζώνες σας. Απογειωνόμαστε!