Buzz

O Κρις Χέμσγουορθ τρέχει στη Formula 1

στα 10

O Ρον Χάουαρντ λαδώνει τις μηχανές και ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ταινία που αφηγείται τη μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Τζέιμς Χαντ και τον Νίκι Λαόυντα στη Formula 1 του 1976. Ενα βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε αποκαλύπτει πως το «Rush» τρέχει με γκάζια για μια από τις ταινίες - γεγονότα του 2013.

O Κρις Χέμσγουορθ τρέχει στη Formula 1
O Κρις Χέμσγουορθ τρέχει...

«Θέλω πολύ να κάνω τους φανατικούς της Formula 1 να αγαπήσουν αυτήν την ταινία. Αν έχω μόνο μια επιθυμία, τότε είναι μόνο αυτή», δηλώνει ο Ρον Χάουαρντ, ο οποίος φιλοδοξεί με το «Rush» να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του «Senna», του ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια για τον Αϊρτον Σένα που αναζοπύρωσε το ενδιαφέρον της κινηματογραφικής βιομηχανίας για τους αγώνες ταχύτητας.

Και δηλώνει γοητευμένος από την ιστορία της μονομαχίας ανάμεσα στον Βρετανό πρωταθλητή Τζέιμς Χαντ (τον υποδύεται ο Κρις Χέμσγουορθ) και τον Αυστριακό θρύλο Νίκι Λάουντα (τον υποδύεται ο Γερμανός Ντάνιελ Μπρουλ) στη Formula 1 του 1976 που καθήλωσε το κοινό και τους αναλυτές της εποχής.

Δεν είναι όμως, μόνο αυτός ενθουσιασμένος από το πρότζεκτ. Ο Κρις Χέμσγουορθ μίλησε στο Flix, με αφορμή την έξοδο στις αίθουσες της «Χιονάτης και του Κυνηγού», μιλώντας εκτεταμένα για τον ρόλο του Τζέιμς Χαντ που υποδύεται στο «Rush»: «Βρήκα τον χαρακτήρα μου, στην πραγματικότητα όλους τους οδηγούς της formula 1 συναρπαστικούς, ειδικά τις μέρες που εξιστορεί η ταινία, την δεκαετία του 70. Οι αγώνες τότε ήταν πραγματικά γεμάτοι ένταση, πάθος και κίνδυνο και οι οδηγοί ήταν πολύ πιο αφοσιωμένοι. Ολα αυτά πριν οι σπόνσορες καταλάβουν τα πάντα και οι αγώνες γίνουν πολύ πιο ελεγχόμενοι, σχεδόν αποστειρωμένοι. Η ψυχολογία αυτών των οδηγών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αυτό που κάνουν στην ουσία, είναι να φλερτάρουν με τον κίνδυνο κάθε φορά που έμπαιναν στην πίστα. Στην δεκαετία του 70 τέσσερις με πέντε οδηγοί σκοτώνονταν κάθε χρόνο στους αγώνες. Ήταν σαν μονομάχοι. Ποιος τύπος ανθρώπου λοιπόν διαλέγει να κάνει ένα τέτοιο επάγγελμα και που σε οδηγεί μια τέτοια ζωή; Γιατί αν βιώνεις αυτές τις στιγμές, αν νιώθεις ένα με τον θεό όπως έλεγε ο Σένα, αν ζεις μια τέτοια έκκριση αδρεναλίνης, είναι φυσικό η ζωή σου να μοιάζει μετά βαρετή, να θες να βρεις ένα υποκατάστατο αλλού. Στις γυναίκες, τα ναρκωτικά...»

Tαινία ωστόσο για τη Formula 1 υποτίθεται ότι γυρίζει και ο Μάικλ Μαν με τίτλο «Go Like Hell» (διαβάστε περισσότερα εδώ) για το θρυλικό ράλι του 1966 Le Mans, όπου η μάχη ανάμεσα στην Ford και τη Ferrari οδήγησε στην νίκη της Ford και στο ρεκόρ της πρώτης αμερικανικής ομάδας που κέρδισε ποτέ αγώνες σε γαλλικό έδαφος. Αλλά και μια ταινία μυθοπλασίας ετοιμάζεται για τη ζωή του Αϊρτον Σενα, με πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκο Σαντόρο και άγνωστο ακόμη το όνομα του σκηνοθέτη που θα την αναλάβει (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Δείτε παρακάτω σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Πίτερ Μόργκαν («Queen») και διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κρις Χέμσγουορθ στο Flix.