Buzz

O Κουέντιν Ταραντίνο υπερασπίζει τη βία στο σινεμά!

στα 10

O Κουέντιν Ταραντίνο δήλωσε πως θεωρεί «προσβλητικό» για τα θύματα του μακελειού στο Νιουτάουν τις φωνές που κατηγορούν ως υπαίτια τη βία στο σινεμά. Και παρεπιπτόντως δηλώνει πως δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τις υστερίες του Σπάικ Λι περί «γουεστερνοποίησης» της δουλείας στο «Django Unchained».

O Κουέντιν Ταραντίνο υπερασπίζει τη βία στο σινεμά!

Στο μάτι του κυκλώνα μοιάζει να βρίσκεται ο Κουέντιν Ταραντίνο αυτήν την εποχή.

Από τη μία το «Django Unchained» σαρώνει στο αμερικανικό box-office, οδεύοντας ολοταχώς στο να γίνει η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην καριέρα του Ταραντίνο, από την άλλη διάφοροι επικριτές τον στοχοποιούν κάθε φορά που προσπαθούν να υποστηρίξουν πως η βία στο σινεμά (ίδιον των ταινιών του Κουέντιν) είναι υπεύθυνη για περιστατικά όπως την τραγωδία στο σχολείο του Νιούταουν πριν από ένα μήνα. Εξτρα μπόνους η δήλωση του Σπάικ Λι που υποστήριξε πως δεν θα δει το «Django Unchained» γιατί το θεωρεί προσβολή στην Ιστορία των μαύρων προτρέποντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ως προς τον Σπάικ Λι, ο Ταραντίνο δήλωσε σε τιμητική εκδήλωση που έγινε στη Ρώμη, όπου έκανε πρεμιέρα το «Django Unchained» και όπου του απονεμήθηκε βραβείο για το σύνολο της καριέρας του, πως δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με όσα υποστηρίζει ο Σπάικ Λι.

Παράλληλα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σε σταθμό της Αμερικής, ο Ταραντίνο φάνηκε αρκετά ενοχλημένος όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής τον ρώτησε αν θεωρεί πως η βία στο σινεμά έχει γίνει λιγότερο «fun» μετά το μακελειό στο σχολείο του Νιούταουν και το θάνατο 26 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους 20 παιδιά.

«Οχι για μένα», απάντησε ο Ταραντίνο. «Τι εννοείς μετά την τραγωδία; Αν θα έβλεπα εκείνη την ημέρα την "Αγρια Συμμορία". Μπορεί όχι την ίδια μέρα. Αλλά αν θα έβλεπα μια ταινία κουνγκ φου τρεις μέρες μετά το μακελειό; Πιθανά, γιατί το ένα δεν έχει να κάνει με το άλλο. Είμαι πολύ ενοχλημένος. Νομίζω πως είναι προσβλητικό για τη μνήμη αυτών των ανθρώπων να μιλάμε για ταινίες. Το θέμα είναι ο έλεγχος της οπλοχρησίας και η ψυχική υγεία. Με ρωτάνε αυτό το πράγμα εδώ και 20 χρόνια - για την επίδραση της βίας στο σινεμά σχετικά με τη βία στην πραγματική ζωή. Η απάντησή μου είναι η ίδια με αυτή που έδωσα 20 χρόνια πριν. Δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο. Είναι προφανές πως το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο».

Κι όλα αυτά τη στιγμή που σε διάφορα δημοψηφίσματα σε όλη την Αμερική, μεγάλα ποσοστά των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ταινίες όπως το «Django Unchained» είναι υπερβολικά βίαιες και ίσως να οδηγούν σε φαινόμενα όπως η τραγωδία στο Νιουτάουν.

Βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα στις 17 Ιανουαρίου όταν το «Django Unchained» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες.

Διαβάστε περισσότερα