Buzz

O γύρος του κόσμου με τον Γούντι Αλεν!

στα 10

Με ένα υπέροχο χάρτη, σχεδιασμένο ακριβώς για να καταδείξει την κοσμοπολίτικη διάθεση της φιλμογραφίας του Γούντι Αλεν, το περιοδικό Empire τοποθετεί τις ταινίες του νεοϋορκέζου σκηνοθέτη στις χώρες και τις πόλεις που διαδραματίζονται. Με τη Νέα Υόρκη φυσικά να κρατάει τα πρωτεία!

O γύρος του κόσμου με τον Γούντι Αλεν!

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει το περιοδικό Empire, 25 ταινίες του Γούντι Αλεν έχουν για σημείο αναφοράς τους τη Νέα Υόρκη, ενώ δεύτερη πόλη στη λίστα έρχεται το Λονδίνο με 4 ταινίες (οι οποίες ωστόσο έχουν όλες γυριστεί μετά το 2000). Συμπεριλαμβάνονται επίσης και δύο περιοχές που δεν υπάρχουν στον παγκόσμιο χάρτη: η αδιευκρίνιστη ομιχλώδης ευρωπαϊκή πόλη του «Σκιες και Ομίχλη» και το ουδέτερο location του «Α Midsummer Night's Sex Comedy». Επίσης πολλές ταινίες βρίσκονται τοποθετημένες σε δύο πόλεις ή χώρες, λόγω των γυρισμάτων τους σε διαφορετικές περιοχές, ενώ υπάρχει και μια φανταστική πόλη («Αγιος Μάρκος») που βρίσκεται ωστόσο στην Κεντρική Αμερική και όπου εκτυλίσσονται οι «Μπανάνες».

  • Το «TOYKO» είναι προφανώς τυπογραφικό λάθος...

Δείτε τον χάρτη παρακάτω (σε μεγαλύτερη ανάλυση στο gallery) και διαβάστε περισσότερα για τον Γούντι Αλεν, του οποίου το «Στη Ρώμη με Αγάπη» συνεχίζεται με επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες.

1