Buzz

Ο γιος της Μεγκ Ράιαν και του Ντένις Κουέιντ στο «Hunger Games»

στα 10

Γνωρίστε τον Τζακ Κουέιντ! Ο γιος του πιο δημοφιλούς ζευγαριού της δεκαετίας του 90, κάνει το ντεμπούτο του στα χνάρια των γονιών του στο blockbuster της χρονιάς.

Ο γιος της Μεγκ Ράιαν και του Ντένις Κουέιντ στο «Hunger Games»
Τρίτος από αριστερά, ο Τζακ Κουέιντ αναλαμβάνει το ρόλο του «Μάρβελ» στους «Αγώνες Πείνας»

Ο Τζακ Κουέιντ, γιος του Ντένις Κουέιντ και της Μεγκ Ράιαν, δεν είναι πια το ξανθογάλανο παιδάκι που βλέπαμε στις κοινές τους φωτογραφίες στη δεκαετία του 90. Είναι πλέον 19 χρονών και δευτεροετής φοιτητής υποκριτικής στο πειραματικό θεατρικό τμήμα του Tisch School of the Arts του NYU.

Σε λίγες μέρες, με την πρεμιέρα του «Hunger Games» θα μας δείξει τα πρώτα του κινηματογραφικά βήματα και θα μας υποψιάσει αν είναι ικανά για να ακολουθήσει την καριέρα των γονιών του σε μία πιάτσα που εύκολα ανοίγει την πόρτα σε παιδιά διασήμων, ενώ ταυτόχρονα όμως τα κρίνει ανελέητα.

Στο blockbuster franchise θα έχει το ρόλο του «Μάρβελ», ενός από τους «career tributes» - τους εθελοντές διαγωνιζόμενους στους Αγώνες Πείνας, οι οποίοι μια ζωή εκπαιδεύονται για τη σκληρότητα των παιχνιδιών με σπόνσορες και αλαζονεία.

«Με προειδοποίησαν ότι αν αναλάβω αυτό το ρόλο μπορεί να με φτύνουν στο δρόμο οι φανατικοί του βιβλίου» γελάει ο Τζακ.

Και δεν έχει άδικο. Μπορεί στην Ελλάδα το «Hunger Games» να μην έχει γνωρίσει τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε να δικαιολογείται μία τέτοια δήλωση, στο εξωτερικό όμως τα best seller βιβλία της Σούζαν Κόλινς έχουν φανατικό κοινό. (Διαβάστε τα πάντα για τα «Hunger Games», δείτε trailer, σκηνές και φωτογραφίες εδώ)

Πριν από αυτό το ρόλο, που θα αποτελέσει το επίσημο ντεμπούτο του στο σινεμά, ο μικρός Κουέιντ είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινίες μικρού μήκους. Ο ίδιος πάντως έχει μόνο καλές αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια στα κινηματογραφικά σετ με τους διάσημους γονείς του. «Νομίζω ότι όλη μου τη ζωή βρίσκομαι σε γυρίσματα. Ομως είναι η πρώτη φορά που περνάω μπροστά από τις κάμερες και δεν κάθομαι με τα υπόλοιπα παιδιά των μελών του συνεργείου παίζοντας με τα props της ταινίας...» λέει γελώντας.