Buzz

Ο Γιώργος Ζώης ξανά στο Φεστιβάλ Βενετίας!

στα 10

Δύο χρόνια μετά το «Casus Belli», ο Γιώργος Ζώης συμμτέχει για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Βενετίας: οι «Τίτλοι Τέλους» θα σημάνουν μια νέα φεστιβαλική αρχή για τον σκηνοθέτη!

Ο Γιώργος Ζώης ξανά στο Φεστιβάλ Βενετίας!

Δεν έχουν κλείσει δύο χρόνια απ' όταν το «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας και φέτος ο σκηνοθέτης επιστρέφει στη Mostra, και πάλι στο Διαγωνιστικό Τμήμα, με τη νέα μικρού μήκους ταινία του, «Τίτλοι Τέλους». Μάλιστα, η ταινία του Γιώργου Ζώη, είναι η μία από τις μόλις 14 μικρού μήκους που επιλέχθηκαν από όλον τον κόσμο για να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό της Βενετίας.

Αδεια κάδρα χωρίς μήνυμα. Μια πόλη εκτός κάδρου. Τίτλοι Τέλους.

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας κράτησαν συνολικά εικοσιεφτά ημέρες, και έγιναν σε σπαστά χρονικά διαστήματα από τον χειμώνα του 2011 μέχρι το καλοκαίρι του 2012 σε ολόκληρη την Αττική, από το κέντρο της πόλης μέχρι τα πιο απομακρυσμένα προάστια. Στην ταινία δεν συμμετέχει κανένας ηθοποιός και όλες οι σκηνές έχουν συμβεί στην πραγματικότητα.

Ως μέθοδος κινηματογράφησης επιλέχτηκε η συνεχής αναμονή για το κάθε πλάνο σε διάφορες ώρες της ίδιας ημέρας καθώς και η επανάληψη της κινηματογράφησης των ίδιων εξωτερικών χώρων πολλούς μήνες μετά την πρώτη τους κινηματογράφηση.

Το συνεργείο αποτελούνταν από τον σκηνοθέτη, τον διευθυντή φωτογραφίας, έναν ηχολήπτη και μερικές φορές έναν οδηγό. Ο εξοπλισμός ήταν μια κάμερα, ένα μικρόφωνο και ένα βαλιτσάκι φακών. Η τανία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή των δημιουργών της και διαρκεί έντεκα λεπτά.

Για να μην ξεχνιόμαστε, αυτή την περίοδο ο Γιώργος Ζώης βρίσκεται στην προετοιμασία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του «Stage Fright», το σενάριο της οποίας κέρδισε το βραβείο ανάπτυξης κινηματογραφικού σχεδίου του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Cinelink του Φεστιβάλ Σαράγιεβο 2011. Επιπλέον, συμμετέχει στο πρόγραμμα Framework του TorinoFilmLab που επιλέγει και υποστηρίζει αναδυόμενα ταλέντα απ’ όλον τον κόσμο που δουλεύουν πάνω στην πρώτη ή τη δεύτερη ταινία τους.

«Τίτλοι Τέλους» - info

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Κανάκης Μοντάζ-Ηχοληψία: Γιάννης Χαλκιαδάκης Αρχική ιδέα: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου Μουσική: Novi_sad Επιπρόσθετες Ηχογραφήσεις: Αρης Αθανασόπουλος, Γιώργος Χρόνης Παραγωγή: Γιώργος Ζώης-SquaredSquare, Μαρία Δρανδάκη-Homemade Films

στο gallery, φωτογραφίες των συντελεστών από τα γυρίσματα. 1. Γιώργος Ζώης και Γιώργος Χρόνης. 2. Γιώργος Ζώης. 3. Γιάννης Κανάκης. 4. Γιάννης Χαλκιαδάκης.