Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γιώργος Ζώης φεύγει από τη Βενετία με βραβείο!

στα 10

Κυριολεκτικά, λίγο πριν τους τίτλους τέλους της απονομής του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, οι «Τίτλοι Τέλους» του Γιώργου Ζώη κέρδισαν βραβείο!

Ο Γιώργος Ζώης φεύγει από τη Βενετία με βραβείο!

Το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τιμά τον Γιώργο Ζώη και την μικρού μήκους ταινία του «Τίτλοι Τέλους», αναγνωρίζοντάς τον ως την πρότασή της για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, δύο μόλις χρόνια μετά το «Casus Belli» που ξεκίνησε την θριαμβευτική του πορεία παγκοσμίως από το 67ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Για να μπορέσει κανείς να διεκδικήσει με την μικρού μήκους ταινία του μία υποψηφιότητα για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία, πρέπει να έχει προταθεί από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό φεστιβάλ. Η φετινή ψήφος του Φεστιβάλ Βενετίας πήγε λοιπόν στον Γιώργο Ζώη, αποδεικνύοντας ότι η Μόστρα εκτιμά για άλλη μια φορά μετά το βραβευμένο «Casus Belli» το ταλέντο του νεαρού κινηματογραφιστή.

Οι «Τίτλοι Τέλους» λοιπούν αποτελούν ήδη τη μία υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους ή όπως αναφέρει συγκεκριμένα το EFA (European Film Academy) Award που δόθηκε στους «Τίτλους Τέλους»: «Το Βραβείο πηγαίνει στην καλύτερη ταινία μικρού μήκους από την Ευρώπη που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας. Ο νικητής αυτού του βραβείου είναι ήδη υποψήφιος ως καλύτερος σκηνοθέτης ταινίας μικρού μήκους για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2012.

2

Με έμπνευση τις υπαίθριες διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν σύμφωνα με νόμο, μετά από αιτήσεις πολιτών για την επικινδυνότητα τους στο να προκαλέσουν δυστυχήματα, ο Γιώργος Ζώης συνθέτει με τους «Τίτλους Τέλους» κάτι περισσότερο από ένα εικαστικό πρότζεκτ που αποτελείται μια απλή διαδοχή πλάνων της Αθήνας στα οποία πρωταγωνιστούν τα άδεια κάδρα των διαφημιστικών πινακίδων.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία στην κριτική του Flix.

Θυμηθείτε την συνέντευξη που μας έδωσε ο Γιώργος Ζώης λίγες μέρες πριν.

Διαβάστε την λίστα των βραβείων του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.