Buzz

Ο Εντγκαρ Αλαν Πόε, όπως δεν τον είχατε ποτέ φανταστεί. Τρέιλερ για το «The Raven»

στα 10

Χτες το βράδυ, 7 Οκτωβρίου, στην 162η επέτειο από τον μυστηριώδη θάνατο του Εντγκαρ Αλαν Πόε, κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «The Raven», του θρίλερ του Τζέιμς ΜακΤιγκ με τον Τζον Κιούζακ να ερμηνεύει τον σκοτεινό Αμερικανό συγγραφέα και ποιητή. Δείτε το στο flix.

Ο Εντγκαρ Αλαν Πόε, όπως δεν τον είχατε ποτέ φανταστεί. Τρέιλερ για το «The Raven»

Λίγους μήνες πριν, στο φεστιβάλ της Comic Con, ο σκηνοθέτης Τζέιμς ΜακΤιγκ («V for Vendetta») είχε υποσχεθεί ότι το «The Raven» απορρέει την ατμόσφαιρα του «Se7en» και τον ψυχολογικό εγκλωβισμό του «Misery». Συμφωνώντας, ο Τζον Κιούζακ είχε δηλώσει μεγάλος φαν του μυστηριώδους συγγραφέα τον οποίο αποκάλεσε «Νονό της Γκοθ».

Η ιδέα της ταινίας ήταν να μπλέξει τα όρια αλήθειας και μύθου, λογοτεχνικής φαντασίας και πραγματικότητας, έχοντας έναν κατά συρροή δολοφόνο να αντιγράφει τους φόνους των βιβλίων του Πόε και έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας (Λουκ Εβανς) της Βαλτιμόρης να εμπλέκει τον συγγραφέα στην διαλεύκανση του μυστηρίου.

Ενα πραγματικό γεγονός της άγνωστης ζωής του συγγραφέα ήταν ότι ο Πόε ήταν λάτρης των γρίφων και των κωδικοποιημένων μηνυμάτων και ήταν πολύ περήφανος για την ικανότητά του να αποκωδικοποιεί ό,τι κι αν του έστελναν οι αναγνώστες του. Βλέποντας το τρέιλερ λοιπόν μαντεύουμε ότι η πλοκή στήνεται ως ένα παιχνίδι γάτας-ποντικού, με το δολοφόνο να ιντριγκάρει τον ίδιο τον Πόε για την επόμενη κίνησή του.

Ενα πράγμα δεν βλέπουμε στο τρέιλερ: την ατμόσφαιρα του «Se7en». Φοβόμαστε ότι περισσότερο μοιάζει μ' έναν σκοτεινότερο αλλά (δυστυχώς) και πιο σοβαροφανή Σέρλοκ Χολμς. Παρόλα αυτά θέλουμε να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στον ΜακΤιγκ.

Εσείς τι λέτε;