Buzz

O βίος και η πολιτεία του Χιου Χέφνερ στο σινεμά!

στα 10

Μετά από πολλές περιπέτειες, η βιογραφία του Χιου Χέφνερ, του θρυλικού ιδιοκτήτη του «Playboy» πήρε το πράσινο φως για τη μεγάλη οθόνη. Τίποτα δεν είναι γνωστό ακόμη για το ποιος θα τον υποδυθεί, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως από δω και στο εξής θα ακούμε συχνά τη λέξη «λαγουδάκια»!

O βίος και η πολιτεία του Χιου Χέφνερ στο σινεμά!

Ηταν Απρίλιος του 2010, όταν μια φημολογούμενη κινηματογραφική βιογραφία του Χιου Χέφνερ ήθελε τον θρυλικό ιδιοκτήτη του Playboy να δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν θα δώσει την άδεια του σε καμία ταινία, αν τον κεντρικό ρόλο δεν υποδυθεί ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ.

Η προσπάθεια, όμως, για μια ταινία που θα ανοίξει τον φάκελο «Χιου Χέφνερ» είχε ξεκινήσει από το 2007 και μέχρι σήμερα που η Warner Bros. αναλαμβάνει επίσημα την παραγωγή της είχαν ακουστεί τόσο τα ονόματα του Μπρετ Ράτνερ (στη σκηνοθεσία) όσο και αυτό του Χιου Τζάκμαν (σε περίπτωση που ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ δεν αναλάμβανε τελικά το βάρος του κεντρικού ρόλου) για λογαριασμό τότε της Universal.

Αυτή τη στιγμή το μόνο που είναι γνωστό είναι πως την παραγωγή έχει αναλάβει ο Τζέρι Γουάιντραουμπ (υπεύθυνος για την τριλογία της «Συμμορίας των 11» αλλά και της νέας ταινίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ «Behind the Candelabra») χωρίς να έχει επισημοποιηθεί ούτε ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Χέφνερ, ούτε τι ακριβώς θα πραγματεύεται η βιογραφία ενός ζωντανού θρύλου που άλλαξε - για πολλούς - τον τρόπο που η Αμερική αντιμετωπίζει το σεξ.

Η λογική θέλει τη βιογραφία του Χέφνερ να αφηγείται την άνοδο του ιδιοκτήτη του Playboy στις δεκαετίες του '60 και του '70, όταν o ίδιος ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Αμερικής, αλλά και τους αγώνες του Χέφνερ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου καθώς και τα σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκη με τα περισσότερα από τα «λαγουδάκια» του διάσημου περιοδικού.

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε το γεγονός πως το Χόλιγουντ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επιστρέφει στις σημαντικότερες στιγμές της «ελευθεριότητας» του, αφού το «Playboy» έρχεται ακριβώς τη στιγμή που το «Lovelace», η βιογραφία της Λίντα Λαβλέις, πρωταγωνίστριας στο «Βαθύ Λαρύγγι» ετοιμάζεται πυρετωδώς ως μια από τις «εκπλήξεις» του 2012.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel», του ντοκιμαντέρ που γύρισε το 2010 η Μπριζίτ Μπέρμαν (κάτοχος του Οσκαρ ντοκιμαντέρ για το «Artie Shaw: Time Is All You've Got» του 1986) και προτείνετε ηθοποιούς που θα μπορούσαν να σταθούν στο «ύψος» της προσωπικότητας του Χέφνερ!