Buzz

Ο ανέκδοτος Μπρους Λι

στα 10

Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του Μπρους Λι, ένα βιβλίο με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του, θυμίζει πως κάποτε υπήρξε ένας άνθρωπος που χρειάστηκε μόνο να κάνει τη ζωή και την καριέρα του μια φιλοσοφία ζωής προκειμένου να γίνει μύθος.

Flix Team
Ο ανέκδοτος Μπρους Λι

«To κλειδί για την αθανασία είναι να ζήσεις μια ζωή που αξίζει κανείς να τη θυμάται.»

Σε μια εποχή που το σινεμά στρέφεται όλο και περισσότερο στις πολεμικές τέχνες, η αναφισβήτητη επίδραση του Μπρους Λι τον φέρνει συνεχώς στην επικαιρότητα. Οχι μόνο ως κινηματογραφικό σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, αλλά κυρίως ως ένα icon που κέρδισε την αθανασία πατώντας γερά με τα πόδια του στη Γη.

Σαράντα χρόνια πριν σαν σήμερα, 20 Ιουλίου του 1973, o Μπρους Λι άφησε την τελευταία του πνοή στο Χονγκ Κονγκ, στο σπίτι μιας φίλης, στα 32 του χρόνια κάτω από ανεξιχνίαστες ακόμη συνθήκες που ακόμη και σήμερα γιγαντώνουν το μύθο του. Είχε μόλις ολοκληρώσει την πιο διάσημη ταινία του, το «Enter the Dragon» και είχε γυρίσει αρκετές σκηνές από το «Game of Death» το οποίο τελικά θα κυκλοφορούσε ανολοκλήρωτο το 1978.

Τον Φεβρουάριο του 2013, σε μια απόπειρα εορτασμού της επετείου του θανάτου του, κυκλοφόρησε το βιβλίο «The Treasures of Bruce Lee: The Official Story of the Legendary Martial Artist» που επιμελήθηκε ο Πολ Μπόουμαν, ειδικός στις πολεμικές τέχνες, μεγάλος θαυμαστής του Μπρους Λι και δάσκαλος τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Με εισαγωγή από την κόρη του Μπρους Λι, Σάνον και πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τα αρχεία του Μπρους Λι, αποτελεί ό,τι πιο κοντινό σε μια βιογραφία μιας σύντομης, αλλά συναρπαστικής ζωής.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις ανέκδοτες φωτογραφίες που περιέχει το «The Treasures of Bruce Lee»:

2 Παίζοντας με τον αδερφό του

2 Σε επιδείξεις πολεμικών τεχνών σε νεαρή ηλικία

2 Κερδίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή τσα τσα το 1958

2 Προπονώντας τους πρώτους του μαθητές στο Σιάτλ, σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων, στις αρχές του '60

2 Εξω από το εστιατόριο Ruby Chow στο Σιατλ όπου εργαζόταν

2 Διδάσκοντας πολεμικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον

2 Στα γυρίσματα του «Game of Death»

2 Στα γυρίσματα του «The Big Boss»

2 Στα γυρίσματα του «Enter the Dragon»

2 Κάνοντας προπόνηση στο σπίτι

Δείτε εδώ ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «How Bruce Lee Changed the World» του History Channel:


Διαβάστε ακόμη: