Buzz

Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τομ Χανκς και αδελφοί Κοέν μαζί στο Βερολίνο για νέα ταινία

στα 10

Ψυχροπολεμικό θρίλερ με αμερικανο-γερμανική συνεργασία θα είναι η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, σε σενάριο Τζόελ και Ιθαν Κοέν.

Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τομ Χανκς και αδελφοί Κοέν μαζί στο Βερολίνο για νέα ταινία

Το συμβούλιο κινηματογραφίας της πόλης του Βερολίνου, το Berlin-Brandenburg Film Board, έκανε την επίσημη ανακοίνωση. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα ξεκινήσει στο τέλος του 2014 τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, που θα λέγεται «St. James Place» και θα πρωταγωνιστούν ο Τομ Χανκς, η Εϊμι Ράιαν, ο Αλαν Αλντα, ο Μαρκ Ράιλανς, η Ιβ Χιούσον (κόρη του Bono που αυτόν τον καιρό συμπρωταγωνιστεί στο «The Knick») και, από γερμανικής πλευράς, ο Σεμπάστιαν Κοχ. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και τοποθετείται στη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο και τη Μόσχα, ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Τζόελ και ο Ιθαν Κοέν, μαζί με τον Βρετανό σεναριογράφο Ματ Τσάρμαν. Η υπόθεση, βασισμένη σε πραγματική ιστορία, παρακολουθεί έναν Αμερικανό δικηγόρο, τον Τζέιμς Ντόνοβαν, που εξαναγκάζεται να συνεργαστεί με τη CIA για τη διάσωση ενός πιλότου, του Φράνσις Γκάρι Πάουερς, που έχει παγιδευτεί στη Ρωσία (για να μη σχολιάσουμε ότι το αεροπλάνο που πετάει ο πιλότος είναι, φυσικά, ένα U2!). Το Film Board του Βερολίνου θα επενδύσει 500.000 δολάρια στην ταινία.

Το νέο φιλμ του Στίβεν Σπίλμπεργκ θα γυριστεί στα στούντιο της Babelsberg, εκείνα ακριβώς που πρόσφατα χρησιμοποίησαν ο Τζορτζ Κλούνεϊ για το «Μνημείων Ανδρες» και ο Γουες Αντερσον για το «Grand Budapest Hotel». Στα ίδια, άλλωστε, στούντιο, αρκετά παλιότερα, ο Φριτς Λανγκ γύρισε το «Metropolis» και ο Γιόζεφ φον Στέρνμπεργκ τον «Γαλάζιο Αγγελο» με τη Μάρλεν Ντίτριχ, το όνομα της οποίας μάλιστα πήρε και το πρώτο πλατό με ήχο, που κατασκευάστηκε το 1925 και χρησιμοποιείται ακόμα!

Να θυμίσουμε ότι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κι ο Τομ Χανκς έχουν συνεργαστεί ξανά στο «Saving Private Ryan», το «Catch Me if You Can» και το «Terminal» και στις τηλεοπτικές μίνι σειρές «The Pacific» και «Band of Brothers». Δείτε παρακάτω τις πρώτες φωτογραφίες από τα πρώτα γυρίσματα του «St. James Place» που έχουν ξεκινήσει ήδη στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε ακόμη:

st. james place 607

st. james place 607

st. james place 607

st. james place 607

st. james place 607