Buzz

Μόνο αίμα! Νιώστε την ανάσα σας να κόβεται με το πρώτο κλιπ από το «Byzantium» του Νιλ Τζόρνταν

στα 10

Εκείνος αιμόφυρτος. Υστερία ολόγυρα. Εκείνη αμήχανη. Τον παίρνουν, τον βάζουν γρήγορα σ’ ένα αυτοκίνητο, φεύγουν. Εκείνη παίρνει ένα ματωμένο κομμάτι ύφασμα από κάτω. Και, διστακτικά, βουτά τη γλώσσα της μέσα του.

Μόνο αίμα! Νιώστε την ανάσα σας να κόβεται με το πρώτο κλιπ από το «Byzantium» του Νιλ Τζόρνταν

Μπορεί να έχουν περάσει 18 χρόνια από τη «Συνέντευξη μ’ Εναν Βρυκόλακα», αλλά η ανάμνηση του τι μπορεί να κάνει ο Νιλ Τζόρνταν με μια βαμπιρική ιστορία παραμένει ολοζώντανη! Και το πρώτο κλιπ από την καινούρια του ταινία, το «Byzantium» που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο, κάνει το αίμα να πάλλεται!

Βασισμένο στο βιβλίο της της Αντζελα Κάρτερ, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία δυο άφραγκων νεαρών γυναικών, της Ελινορ και της Κλάρα, που, έχοντας γίνει μάρτυρες σε ένα έγκλημα, το σκάνε σε μια μάλλον ξεπεσμένη παραλιακή πόλη.

Μένουν σε φτηνά ξενοδοχεία και η Κλάρα, προσπαθώντας να βρει χρήματα, αναγκάζεται να πουλήσει το κορμί της. Οταν γνωρίζει τον Νόελ, τον νεαρό ιδιοκτήτη ενός μικρού, κακόφημου ξενοδοχείου με το όνομα Byzantium, μετακομίζουν μαζί του και γρήγορα μεταμορφώνουν τα δωμάτιά του σε αυτά ενός αυτοσχέδιου οίκου ανοχής.

Εν τω μεταξύ η Ελινορ, αθώα, σχεδόν αφελής, γνωρίζει τον Φρανκ, έναν νεαρό με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο πνεύμα για τη ζωή κι ο οποίος ζητά να μάθει την αλήθεια γι αυτήν. Ετσι η Ελινορ του αποκαλύπτει ότι αν και μόλις λίγα χρόνια μεγαλύτερή της, η Κλάρα είναι στην πραγματικότητα η μητέρα της. Του λέει επίσης ότι έχει γεννηθεί το 1804, αλλά ότι είναι μόλις δεκάξι. Του εξομολογείται ότι πρέπει να πίνει ανθρώπινο αίμα για να μείνει ζωντανή, το ίδιο και η μητέρα της.

Και κάπου εκεί, οι άνθρωποι της μικρής, ήσυχης αυτής πόλης αρχίζουν να πεθαίνουν. Και το παρελθόν από το οποίο προσπαθούσαν να ξεφύγουν τις προφταίνει ξανά...

Η Τζέμα Αρτερτον είναι η Κλάρα, η Σίρσα Ρόναν η κόρη της, Ελινορ, ο Τζόνι Λι Μίλερ ο Νόελ και ο Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς ο Φρανκ.

Δείτε παρακάτω το πρώτο κλιπ από το «Byzantium» και διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία, δείτε φωτογραφίες και την αφίσα της.

Μάθετε τα πάντα για το 37ο Φεστιβάλ του Τορόντο – το Flix θα σας ενημερώνει καθημερινά, από τις 8 Σεπτεμβρίου