Buzz

«Mnemophrenia»: Τι είναι πιο αληθινό από τις αναμνήσεις σου;

στα 10

Η ταινία επιστημονικής φαντασία της Ειρήνης Κωνστνατινίδου θα κάνει την πρεμιέρα της στο 44ο Boston Sci Fi Film festival.

«Mnemophrenia»: Τι είναι πιο αληθινό από τις αναμνήσεις σου;

Γυρισμένη στο Λονδίνο, αφού η σκηνοθέτης ζει και δουλεύει εκεί εδώ και πολλά χρόνια, η «Mnemophrenia» είναι περισσότερο ένα «φουτουριστικό δράμα», όπως λέει η ίδια, τοποθετημένη σε ένα κοντινό μέλλον, όπου μια νέα «ασθένεια» έχει κάνει την εμφάνισή της.

Η mnemophrenia είναι μια κατάσταση στην οποία ψεύτικες αναμνήσεις δημιουργημένες στο μυαλό των ανθρώπων από την χρήση του virtual reality, είναι αδιαχώριστες από τις πραγματικές, έχοντας αποκτήσει την υφή ενός βιώματος.

mnemophrenia 607

Το φιλμ διαδραματίζεται σε τρεις διαφορετικές στιγμές στο μέλλον, ακολουθώντας αρχικά την ιστορία μιας γυναίκας που ανακαλύπτει ότι είναι mnemophrenic και στη συνέχεια αυτή του εγγονού της ενός από τους πρώτους ανθρώπους που θα γεννηθούν mnemophrenic και θα καταλήξει με την ιστορία της δικής του εγγονής σε έναν κόσμο όπου όλοι πια είναι mnemophrenic.

Δείτε ακόμη: To «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Berlinale

mnemophrenia 607

Η Ειρήνη Κωνσταντινίδου μετρά ανάμεσα στις αναφορές τις -κυρίως στο επίπεδο των ιδεών κι όχι στο αισθητικό- φιλμ όπως τα «Strange Days», «Total Recall», «Her»,«Blade Runner», αλλά και το «Black Mirror» και άλλα, όπως τα «Primer» ή το «Coherence» σαν οδηγούς για το τι μπορείς να κατορθώσεις σε ένα φιλμ επιστημονικής φαντασίας δίχως το μπάτζετ που συνήθως μια τέτοια ταινία απαιτεί.

mnemophrenia 607

Οσο για τις θεματικές της; Οπως λέει «αντί για ένα ολοκληρωτικά δυστοπικό μέλλον που παρουσιάζουν τα περισσότερα sci-fi films, το «Mnemophrenia» προσφέρει μια ματιά σε μια τεχνολογική κοινωνία που μπορεί να μάθει να αποδέχεται το διαφορετικό, όπου η ενσυναίσθηση μπορεί να επιτευχθεί μέσω της τεχνολογίας κι όπου η σύνθεση του βιολογικού και του ψηφιακού μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο ανθρώπινο είδος».

mnemophrenia 607

Το φιλμ θα κάνει την πρεμιέρα του στις 11 Φεβρουαρίου στο 44ο Boston Sci Fi Film festival και στο βίντεο πιο κάτω μπορείτε να δείτε το τρέιλερ.


Δείτε ακόμη: