Buzz

Μικρά Αγγλία: Γνωρίστε τους χαρακτήρες

στα 10

Μπορει να έχετε διαβάσει ήδη το βιβλίο, όμως στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη οι ήρωες αποκτούν πρόσωπο. Κι αυτοί είναι οι ηθοποιοί που τους υποδύονται.

Flix Team
Μικρά Αγγλία: Γνωρίστε τους χαρακτήρες

Το μυθιστόρημα της Ιώναννας Καρυστιάνη ακτινογραφεί την κοινωνία της Ανδρου της δεκαετίας του τριάντα, μέσα από την ιστορία ενός σπιτιού, μιας οικογένειας και κυρίως δύο κοριτσιών που θα γίνουν πιόνια σε ένα παιχνίδι της μοίρας, του έρωτα και της μητέρας τους.

Η 20χρονη Όρσα είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα, δυναμική και γεμάτη όνειρα θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται.Για τη μητέρα τους, Μίνα, σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλαντικό Σουφ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι κακός μπελάς και πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωριμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον.Την Όρσα με τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη και λίγο αργότερα τη Μόσχα με τον καπετάνιο πλέον Σπύρο. Άθελά της ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό. Το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της. Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα.

Το φιλμ του Βούλγαρη, μια εντυπωσιακή παραγωγή γυρίστηκε την περασμένη άνοιξη στην Ανδρο (το flix είχε επισκεφτεί τα γυρίσματα) και ετοιμάζεται για την εξοδό του στις αίθουσες, στις 5 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, γνωρίστε λίγο καλύτερα τα πρόσωπα της ιστορίας.

1

Η Πηνελόπη Τσίλικα είναι η Ορσα

Η 20χρονη πρωτότοκη, κατά τη μάνα της “παρά 10-15 οκάδες σωστή Αφροδίτη’’. Ερωτευμένη από τα 12 με τον Σπύρο, εσωστρεφής, λιγομίλητη και μοναχική, χωμένη στα γιασεμιά, στα κυπαρίσσια και στα βράχια.

 1

Η Σοφία Κόκκαλη είναι η Μόσχα

Η 17χρονη αδελφή, νόστιμη, ατίθαση, αρχηγός της παρέας της και ορκισμένη να μην παντρευτεί με ναυτικό. Φλερτάρει τον Άγγλο καθηγητή του σχολείου και σκαρώνει σατιρικά στιχάκια για τη ζωή του νησιού.

 1

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου είναι ο Σπύρος

27χρονος τολμηρός ναυτικός, ποθητός από ανύπαντρες και παντρεμένες. Ορφανός από τα 5 του και από σόι που τους αρέσει να πνίγονται στη μέση του ωκεανού.

 1

Ο Μάξιμος Μουμούρης είναι ο Νίκος

30άρης καπετάνιος από πλούσιο μα άτυχο σπίτι. Αριστοκρατικός, συνεσταλμένος, ήρεμος και αφοσιωμένος στο καθήκον.

 1

Η Ανέζα Παπαδοπούλου είναι η Μινα

Η μάνα της Όρσας και της Μόσχας. Έμπειρη στη μοναξιά και στα πένθη, πικραμένη και πικρή, σκληρή και συμφερεντολόγα. Το πιστεύω της ‘’δεν έχεις παρά, δεν έχεις χαρά’’. Μια μοιραία γυναίκα για τις ζωές των κοριτσιών.

 1

Ο Βασίλης Βασιλάκης είναι ο Σάββας

Ο γενναιόδωρος μα ακριβοθώρητος πατέρας των κοριτσιών και σύζυγος της Μίνας. Ναυτικός από τα 13 του. Επί χρόνια απών στις θάλασσες του Ατλάντικου Σούρ και στην αγκαλιά της ήσυχης και βολικής Ανχελίτας.

 1

Ο Χρήστος Καλαβρούζος είναι ο Αιμίλιος

Θείος και μοναδικός συγγενής του Σπύρου, καραβοτσακισμένος και ανύπαντρος. Ζει στον απόμακρο περιστεριώνα και τριγυρίζει μονολογώντας στις ερημιές.

 1

Η Ειρήνη Ιγγλέση είναι η Γιαγιά

Η μάνα του καπετάν Σάββα. Πολύπειρη με μάτι που πιάνει τα πάντα, υποχρεωμένη να κατανοεί και να υπομονεύει.

1

Η Κλέα Σαμαντά είναι η Κατερίνα

Φίλη της Μόσχας. Ερωτεύτηκε ναυτικό στα 12, αρραβωνιάστηκε στα 13, παντρεύτηκε στα 14, χήρεψε στα 15.

Η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη είναι η Χαδούλαινα

Χήρα εφοπλιστή, σαΐνι στα ναυτιλιακά. Πόστο της τα γραφεία της Εταιρίας, οπού λύνει και δένει για πλόες, πληρώματα, φορτία αλλά και για πολλά ζητήματα της τοπικής κοινωνίας.

Η Αγγελική Παπαθεμελή είναι η Νανά

Η κομψή φιλόλογος του Γυμνασίου, έμπειρη στις φουρτούνες της στεριάς. Συλλέγει κάρτ-ποστάλ, συμβουλεύει, μυρίζεται και ζει τους έρωτες και τους καημούς των μαθητριών της.