Buzz

Με 2 εκατομμύρια δολάρια περπατήστε «Over the Rainbow»!

στα 10

Ενα ζευγάρι από τα κόκκινα ρουμπινένια γοβάκια που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στον «Μάγο του Οζ» βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να αγγίξει το ποσό των 2 εκ. δολαρίων. Τόσο κοστίζει ένα ταξίδι...somewhere over the rainbow!

Με 2 εκατομμύρια δολάρια περπατήστε «Over the Rainbow»!

Τα παπούτσια (περισσότερο γνωστά ως «ruby slippers») θεωρείται ότι είναι ένα από τα τέσσερα ζευγάρια που φτιάχτηκαν ειδικά για την Τζούντι Γκάρλαντ για το ρόλο της Ντόροθι στον «Μάγο του Οζ» του 1939. Τα άλλα τρία βρίσκονται το ένα σε προσωπική συλλογή, το δεύτερο στο μουσείο Smithsonian και το τρίτο εκλάπη από το μουσείο της Τζούντι Γκάρλαντ στη Μινεσότα.

«Νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό αναμνηστικό από ταινία όλων των εποχών. Δεν υπάρχει τίποτα πιο διάσημο. Αυτό το ζευγάρι παπούτσια είναι το σπουδαιότερο κομμάτι ποπ κουλτούρας αυτή τη στιγμή στον κόσμο». Υπερβολικός ή όχι ο Τζο Μανταλένα, ιδιοκτήτης των παπουτσιών που ανήκουν στην συλλογή που θα δημοπρατηθεί τον Δεκέμβριο από τον οίκο δημοπρασιών California's Profiles in History, δίνει το στίγμα ενός μυθικού - πραγματικά - memorabilia που υπήρξε και το σήμα κατατεθέν της Ντόροθι στον δρόμο της για το...σπίτι!

Δείτε το βίντεο από την ταινία παρακάτω!

Στην ίδια δημοπρασία θα πουληθεί και η γυάλινη σφαίρα της Κακιάς Μάγισσας της Δύσης (πάλι από το «Μάγο του Οζ») η οποία αναμένεται να «πιάσει» περίπου 40 με 50 χιλιάδες δολάρια.

Μήπως θα έπρεπε να ενδιαφερθούν οι δημιουργοί του πρίκουελ του «Μάγου του Οζ» που ετοιμάζεται για να βγει στις αίθουσες το 2013; (διαβάστε περισσότερα εδώ)