Industry

Σσσσ.... ο Μάρτιν Σκορσέζε πάει γύρισμα!

στα 10

O Mάρτιν Σκορσέζε επιτέλους ολοκληρώνει την πολύπαθη χρηματοδότηση του «Silence» και ξεκινά γυρίσματα. Την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιανουρίου!

Σσσσ.... ο Μάρτιν Σκορσέζε πάει γύρισμα!

Το φιλόδοξο και πολυαναμενόμενο «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σουσάκου Εντο που κυκλοφόρησε το 1966, αποτελεί ένα όνειρο για τον οσκαρικό σκηνοθέτη, που επί 20 χρόνια δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει. Και μετατράπηκε σε εφιάλτη: το 2007 είχε ανακοινωθεί ότι ο Σκορσέζε ήταν έτοιμος για να γυρίσει την κινηματογραφική διασκευή του ιαπωνικού best seller, με πρωταγωνστές τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις και Μπενίσιο Ντελ Τόρο στους ρόλους δύο Καθολικών ιεραπόστολων του 17ου αιώνα που φτάνουν στην Ιαπωνία για να κηρύξουν το λόγο του Θεού, πριν βρεθούν θύματα μιας απίστευτης βιαιότητας. Ομως, η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ και το καλοκαίρι του 2012, η ιταλική εταιρία Cecchi Gori που είχε αναλάβει την παραγωγή «θύμισε» με αγωγή στον Σκορσέζε πως όλα αυτά τα χρόνια είχε ξοδέψει περίπου 750.000 δολάρια για την προπαραγωγή της.

Διαβάστε περισσότερα για τη «Σιωπή» του Μάρτιν Σκορσέζε

Scorsese Silence 2 607

Οταν, αμέσως μετά το «The Wolf of Wall Street», ο Μάρτιν Σκορσέζε ξαναέβαλε το «Silence» στην πρώτη γραμμή των επερχόμενων σχεδίων του, οι πρωταγωνιστές του είχαν άλλες δεσμεύσεις (τους Λιούις-Ντελ Τόρο τότε πλαισίωναν ο Χαβιέ Μπαρδέμ και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ). Ετσι τους αντικατέστησε με τους Αντριου Γκάρφιλντ και Λιαμ Νίσον, ενώ συμπλήρωσε το καστ με τους Κεν Γουατανάμπε και Ανταμ Ντράιβερ. Και πάλι όμως, χάθηκε ένας τουλάχιστον χρόνος στο να βρεθούν και τα τελευταία κονδύλια. Ο Σκορσέζε ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τα γυρίσματα τον Νοέμβριο, αλλά από τον Ιούλιο που είχε κυκλοφορήσει η είδηση.... σιωπή!

Scorsese Silence 607

Μέχρι σήμερα! Οι «Fábrica de Cine» κα οι «SharpSword Films» ένωσαν δυνάμεις και ολοκλήρωσαν το budget του Σκορσέζε. Την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, τα γυρίσματα ξεκινούν στην Ταϊβάν. Η Paramount ανέλαβε την αμερικανική διανομή ενώ τις διεθνείς πωλήσεις οι AI Films/IM Global.

«Ηθελα να γυρίσω το ''Silence'' εδώ και δύο δεκαετίες! Δεν το πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικότητα επιτέλους!» δήλωσε ο Σκορσέζε, παρόλο που αποχαιρέτησε τα φλόδοξα σχέδια που ήθελαν το φιλμ να κυκλοφορεί μέσα στο 2015. «Τώρα πάμε για 2016» είπε ρεαλιστικά.

Αναμένουμε!

Διαβάστε περισσότερα: