Buzz

Πέθανε η κινηματογραφική Λόις Λέιν, Μάργκο Κίντερ

στα 10

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μάργκο Κίντερ, γνωστή περισσότερο για τον ρόλο της ως Λόις Λέιν, στις τέσσερις ταινίες του «Superman» με τον Κρίστοφερ Ριβ.

Πέθανε η κινηματογραφική Λόις Λέιν, Μάργκο Κίντερ

Σε ηλικία 69 ετών, πέθανε την Κυριακή η ηθοποιός Μάργκο Κίντερ. Η Κίντερ πέθανε στον ύπνο της, αλλά τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Γεννημένη το 1948 στον Καναδά, η Κίντερ ξεκίνησε την καριέρα της με μικρούς ρόλους σε ανεξάρτητες καναδέζικες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, πριν κερδίσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Quackser Fortune Has a Cousin in the Bronx» του 1970, δίπλα στον Τζιν Γουάιλντερ, που θα της άνοιγε τις πόρτες για μια άνιση αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καριέρα.

Superman II 607

Superman II 607 Με τον Κρίστοφερ Ριβ στο «Superman ΙΙ»

Αν και αναπόφευκτα έχει μείνει περισσότερο στη συνείδηση του ευρύ κοινού ως Λόις Λέιν, χάρη στη συμμετοχή της στο «Superman» που σκηνοθέτησε το 1978 ο Ρίτσαρντ Ντόνερ, με πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Ριβ, αλλά και στις τρεις συνέχειές του, η Κίντερ πρωταγωνίστησε επίσης τη δεκαετία του ’70 σε μια σειρά από αξιομνημόνευτες cult ταινίες.

Ανάμεσά τους, το παρανοϊκό θρίλερ «Sisters» (1972) του Μπράιαν Ντε Πάλμα, όπου υποδυόταν δύο σιαμαίες αδελφές, το κλασικό και βαθιά επιδραστικό slasher φιλμ τρόμου «Black Christmas» (1974) του Μπομπ Κλαρκ και το υπερεπιτυχημένο εισπρακτικά «The Amityville Horror» (1979) του Στούαρτ Ρόζενμπεργκ.

Sisters 607 «Sisters»

Black Christmas 607 «Black Christmas»

Η Κίντερ έπασχε από διπολική διαταραχή, με έντονα επεισόδια: το 1996, ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγός της προσπαθούσε να τη σκοτώσει, εξαφανίστηκε για τέσσερις μέρες και βρέθηκε να περιφέρεται στους δρόμους του Λος Αντζελες, έχοντας προηγουμένως αλλάξει την εμφάνισή της.

Αν και δεν εγκατέλειψε ποτέ την υποκριτική, για τα επόμενα χρόνια θα περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό σε σποραδικές εμφανίσεις με μικρούς ρόλους στην τηλεόραση και στο σινεμά.

Margot Kidder 607