Buzz

«Madeline’s Madeline»: Οταν ένα τρέιλερ είναι από μόνο του έργο τέχνης

στα 10

Το νέο φιλμ από το ανερχόμενο ταλέντο του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, Τζόζεφιν Ντέκερ, σπάει τους κανόνες των συμβατικών τρέιλερ.

«Madeline’s Madeline»: Οταν ένα τρέιλερ είναι από μόνο του έργο τέχνης

Δεν είναι πολλές οι φορές που ένα κινηματογραφικό τρέιλερ κατορθώνει να ξεφύγει από τα τετριμμένα της παρουσίασης μιας ταινίας, άσχετα από το πόσο εντυπωσιακό μπορεί να είναι το υλικό που προσφέρει.

Αυτό είναι ακριβώς που καταφέρνει να κάνει η Τζόζεφιν Ντέκερ με το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε για τη νέα της ταινία, «Madeline’s Madeline», η οποία προβλήθηκε φέτος στα φεστιβάλ του Σάντανς και του Βερολίνου.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Madeline’s Madeline» από το Φεστιβάλ Βερολίνου

Madeline’s Madeline 607

Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα ταλέντα των τελευταίων ετών στο (πραγματικά) ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, η Ντέκερ έχει άλλες δύο DIY μεγάλου μήκους ταινίες στο ενεργητικό της (τα «Butter on the Latch» και «Thou Wast Mild and Lovely») και βρίσκεται ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας για το επόμενο φιλμ της, με τίτλο «Shirley», το οποίο θα έχει ως πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Μος και τον Μάικλ Στούλμπαργκ του «Να Με Φωνάζεις με τ’ Ονομά Σου».

Το «Madeline’s Madeline» περιστρέφεται γύρω από τη Μαντλίν, μια νεαρή ηθοποιό η οποία αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο σε μια πειραματική θεατρική παράσταση. Οταν όμως η φιλόδοξη σκηνοθέτιδα την σπρώχνει στα άκρα παροτρύνοντάς την να εισάγει στη δουλειά και την ερμηνεία της στοιχεία από την προσωπική της ζωή –και ειδικότερα από την προβληματική σχέση της με τη μητέρα της– η Μαντλίν βλέπει τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία να θολώνουν επικίνδυνα, εκτροχιάζοντας τη ζωή της ίδιας και των γύρω της.

Τη Μαντλίν υποδύεται η πρωτοεμφανιζόμενη Ελένα Χάουαρντ (σε μια ερμηνεία που οι κριτικές περιγράφουν ως αποκαλυπτική), ενώ συμπρωταγωνιστούν η Μόλι Πάρκερ και η Μιράντα Τζουλάι.

Madeline’s Madeline 607

Για το τρέιλερ της ταινίας, η Ντέκερ ανέθεσε τη σκηνοθεσία στον επίσης κινηματογραφιστή και καλλιτέχνη Γουίνστον Χάκινγκ (συνεργάτη μεταξύ άλλων του Flying Lotus), ο οποίος αντί για να μοντάρει ένα συμβατικό βίντεο που δίνει στοιχεία για την υπόθεση της ταινίας, επέλεξε να δημιουργήσει πρωτότυπο υλικό χρησιμοποιώντας τρισδιάστατες εικόνες και animation. Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα τρέιλερ που είδαμε εδώ και καιρό, κι αποτελεί από μόνο του ένα μικρό έργο τέχνης που θα μπορούσε κάλλιστα να προβάλλεται στους τοίχους μιας γκαλερί.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 10 Αυγούστου, αλλά μάλλον η μόνη μας ελπίδα να το δούμε στα μέρη μας είναι να το εξασφαλίσει για προβολή κάποιο φεστιβάλ.

Πατήστε το play παρακάτω για να δείτε το τρέιλερ.


Διαβάστε ακόμη

Madeline’s Madeline 607