Buzz

Αφιερωμένο σε όλα τα χαμένα... κορίτσια

στα 10

Οσοι έχουν δει τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία του Νίκου Πάστρα «Χαμένο Κορίτσι» μπορούν να επβεβαιώσουν την αποκαλυπτική εμπειρία μιας ιστορίας που φτάνει βαθιά μέσα σου και ενός δημιουργού που σε κάνει να ανυπομονείς για το επόμενο του βήμα. Τώρα μπορείτε να τη δείτε κι εσείς.

Αφιερωμένο σε όλα τα χαμένα... κορίτσια

Βράδυ, σε μια άδεια γειτονιά, η Μαργαρίτα επιστρέφει σπίτι κουβαλώντας τα ψώνια. Τα πόδια της την οδηγούν διστακτικά στο σώμα ενός αιμόφυρτου άντρα. Θα τον ξανασυναντήσει. Μέσα στο σπίτι της, δεν είναι μόνη. Ο Γιάννης ήρθε χωρίς να ειδοποιήσει. Η κοπέλα μιλάει απ’το δικό της τηλέφωνο. Ο γυμνός άντρας τη διώχνει απ’ το δωμάτιό της. Κι η τηλεόραση, ένας θόρυβος που δεν κλείνει ποτέ: «…συνεχίζει να αγνοείται η μικρή…». Η Μαργαρίτα ξεπλένει τα αίματα με νερό. Δεν μπορεί να είναι μόνη της, σ’ ένα χώρο όπου δεν υπάρχει ασφάλεια, ηρεμία ή αθωότητα. Σ’ ένα χώρο που λέγεται νέος βίαιος κόσμος.

Η επίσημη σύνοψη της δεύτερης μικρού μήκους ταινίας του Νίκου Πάστρα, «Χαμένο Κορίτσι», είναι μυστηριώδης, εφιαλτική, γεμάτη αντικατοπτρισμούς και μια αίσθηση διαρκούς, ανελέητης και υποβόσκουσας βίας.

2

Ακριβώς, δηλαδή, όπως είναι και η ίδια η ταινία που μέσα από αλλόκοτες εικόνες, μια διάχυτη ατμόσφαιρα μυστηρίου και σαν μια ρομαντική ιστορία που πήγε στραβά ή σαν ένα όνειρο που όταν γίνει εφιάλτης μένει μαζί σου για πάντα, κλείνει μέσα της μια από τις πιο τρυφερές και ευαίσθητες ματιές πάνω στην γυναικεία ψυχοσύνθεση που είδαμε πρόσφατα.

Ελεύθερο στο διαδίκτυο, το «Χαμένο Κορίτσι» ζει μέσα στο επίσημο site του, έναν αποκαλυπτικό κόσμο, φτιαγμένο από φωτογραφικό υλικό, βίντεο και μουσικές που συνοδεύουν τα 34 λεπτά του, αρκετά για να διηγηθούν μια ιστορία που φτάνει βαθιά μέσα σου και να συστήσουν έναν δημιουργό που σε κάνει να ανυπομονείς για το επόμενο του βήμα.

2

Δείτε το «Χαμένο Κορίτσι» εδώ (με αγγλικούς ή/και γαλλικούς υπότιτλους) και δείτε περισσότερες δουλειές του Νίκου Πάστρα στο επίσημο site του (αναμέσά τους και τα υπέροχα βίντεο του Flix.gr).

Διαβάστε ακόμη: