Buzz

Ο Λούκα Γκουαντανίνο θα σκηνοθετήσει το «Lord of the Flies»

στα 10

Το κλασικό μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Γκόλντινγκ μέσα από τον φακό του ιταλού σκηνοθέτη είναι η κινηματογραφική μεταφορά που θέλουμε να δούμε.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο θα σκηνοθετήσει το «Lord of the Flies»

Ο Λούκα Γκουαντανίνο («Suspiria», «Call Me by Your Name») αποδέχθηκε την πρό(σ)κληση του στούντιο της Warner για να αναλάβει την κινηματογραφική μεταφορά ενός εμβληματικού μυθιστορήματος.

Το «Lord of the Flies» (Ο Αρχοντας των Μυγών) του Γουίλιαμ Γκόλντινγκ έγινε αυτόματα με την κυκλοφορία του το 1954 ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας, ένα από τα καλύτερα βιβλία όλων των εποχών, αλλά και μία κοινωνιολογική και ψυχολογική μελέτη για το χάσιμο της αθωότητας και τα αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου. Στην ουσία, με την ιστορία να λειτουργεί ως αλληγορία, ο Γκόλντινγκ υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος πιστεύει ότι προοδεύει, αλλά βαθιά μέσα του παραμένει ένα αγρίμι που λειτουργεί με τα πιο ποταπά του ένστικτα.

Διαβάστε ακόμη: Οι Τζούλιαν Μουρ, Κάιλ ΜακΛάχλαν, Μία Γκοθ, Αλμπα Ρορβάχερ στην επόμενη ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο

Luca Guadagnino 607 1

Η ιστορία θέλει ένα αεροπορικό δυστύχημα να βρίσκει μία παρέα μικρών αγοριών, τους μόνους επιζώντες, σ' ένα ερημικό νησί. Αφού εκλέξουν έναν αρχηγό, τον Ραλφ, τα παιδιά θα προσπαθήσουν να οργανώσουν τη ζωή τους ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν. Ωστόσο οι δυσκολίες που βρίσκουν μπροστά τους, αλλά και οι μνήμες από τη ζωή που άφησαν πίσω τους, τα αναγκάζουν στην πορεία να επιστρατεύσουν πρότυπα ίδια με εκείνα των ενηλίκων και της πολιτισμένης κοινωνίας τους. Τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια. Η αθωότητα θα αφανισθεί από την επέλαση μιας αρχέγονης βίας.

Το βιβλίο είχε μεταφερθεί και παλιότερα στο σινεμά από τον Πίτερ Μπρουκ (1963).

Η Warner Bros. αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου πριν από δύο χρόνια - και μάλιστα είχε ανακοινώσει τότε τα ονόματα των Σκοτ ΜακΓκι και Ντέιβιντ Σίγκελ για τη σεναριακή μεταφορά. Μάλιστα υπήρχε τότε η ιδέα να αλλάξουν την ιστορία: δε θα ήταν αγόρια οι επιζώντες, αλλά μια παρέα κοριτσιών.

Lord of the Flies 607

Αυτό, μάλλον ναυάγησε. Οταν πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι ο Γκουαντανίνο αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία, αρχικά όλα τα δημοσιεύματα πρόσθεταν την «γυναικεία» παρέμβαση στην ιστορία και, αμέσως μετά, όλα έκαναν διόρθωση: ο ιταλός σκηνοθέτης θα ακολουθήσει πιο πιστά τα χνάρια του βιβλίου.

Πόσο πιστά; Γιατί ο Γκουαντανίνο έχει μία ικανότητα, και στην ουσία των πραγμάτων και στην αισθητική τους, να ακολουθεί ένα δικό του μονοπάτι.

Θα δείξει. Προς το παρόν, προηγείται το «We Are Who We Are», η σειρά που γύρισε στην Ιταλία για την ΗΒΟ, αλλά και το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «Call me By Your Name»...

Διαβάστε περισσότερα: