Buzz

Ας μιλήσουμε πάλι λίγο για τη σκηνή με το βούτυρο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»

στα 10

Μια παλιότερη εξομολόγηση του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι ότι η πιο διάσημη σκηνή του «Τελευταίου Τανγκό στο Παρίσι» σχεδιάστηκε ερήμην της πρωταγωνίστριάς του, Μαρία Σνάιντερ, βγαίνει τώρα στην επιφάνεια.

Ας μιλήσουμε πάλι λίγο για τη σκηνή με το βούτυρο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»

«Η σκηνή με το βούτυρο ήταν μια ιδέα που είχα με τον Μάρλον το πρωί πριν το γύρισμα», δηλώνει ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι σε μια συνέντευξή του του 2013 στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας, δύο χρόνια μετά το θάνατο της Μαρία Σνάιντερ, η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, φέρνοντας ταυτόχρονα για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα μια από τις πιο σκανδαλώδεις ταινίες όλων των εποχών.

«Υπήρξα, όμως, απαίσιος απέναντι στη Μαρία γιατί δεν της είπα τι θα συνέβαινε. Ηθελα την αντίδρασή της ως κορίτσι και όχι σαν ηθοποιός. Ηθελα να νιώσει ταπεινωμένη. Νομίζω ότι με μίσησε όπως και τον Μάρλον που δεν της είπαμε ότι θα υπήρχε αυτή η λεπτομέρεια με το βούτυρο να χρησιμοποιείται ως λιπαντικό.»

Δείτε ακόμη: 10 απαγορευμένα πόστερ τηλεοπτικών σειρών

Last Tango in Paris 607

Οπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή της το 2007, η Μαρία Σνάιντερ, ένιωσε στη συγκεκριμένη σκηνή πως έπεφτε θύμα βιασμού: «Ο Μάρλον μου έλεγε να μην ανησυχώ και πως είναι απλά μια ταινία. Αλλά κατά τη διάρκεια της σκηνής και ακόμη κι αν αυτό που έκανε ο Μάρλον δεν ήταν αληθινό, έκλαιγα στ' αλήθεια. Ενιωθα ταπεινωμένη και για να είμαι ειλικρινή, λίγο σαν να με βίαζαν μαζί ο Μάρλον και ο Μπερτολούτσι. Μετά τη σκηνή ο Μάρλον δεν με παρηγόρησε ούτε απολογήθηκε. Ευτυχώς ήταν μόνο μια λήψη...»

Διαβάστε ακόμη: Τότε που ο Ορσον Γουέλς μόνταρε μια σκηνή λεσβιακού σεξ!

Last Tango in Paris 607

Last Tango in Paris 607

Last Tango in Paris 607

Last Tango in Paris 607

Last Tango in Paris 607

Δείτε εδώ την επίμαχη σκηνή από το «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»:


Δείτε εδώ το βίντεο με τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι να μιλάει στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας το 2013


Η δημοσιοποίηση της συνέντευξης (που έγινε από το περιοδικό Elle) προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο Χόλιγουντ. Διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες έσπευσαν να δηλώσουν την αποδοκιμασία τους για το γεγονός, φέρνοντας ξανά (για ακόμη μια φορά) στην επικαιρότητα μια ταινία που δεν έπαψε ποτέ να σκανδαλίζει.

Διαβάστε ακόμη