Φεστιβάλ / Βραβεία

LAGFF 2019: Το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες ζητά την ταινία σου

στα 10

Τώρα είναι η ώρα: Δήλωσε συμμετοχή στο 13ο LAGFF ή στο 7ο International Project Discovery Forum και δώσε στην ταινία σου μια ευκαιρία ν' αναδειχθεί.

Flix Team
LAGFF 2019: Το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες ζητά την ταινία σου

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες, φέτος στη 13η διοργάνωσή του, έχει καταφέρει, μέσα στα χρόνια, να δημιουργήσει ένα λαμπερό αλλά και αποδοτικό showcase των ελληνικών ταινιών στην καρδιά της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το Φεστιβάλ τιμά τις καλύτερες νέες ταινίες Ελλήνων δημιουργών και προωθεί το ελληνικό σινεμά και την πολιτισμική ανταλλαγή, γεφυρώνοντας την απόσταση μεταξύ των κινηματογραφιστών και του Χόλιγουντ. Κάθε χρόνο, τα Βραβεία Ορφέας απονέμονται σε ταινίες επιλεγμένες από τα τμήματα Μυθοπλασία Μεγάλου Μήκους, Ντοκιμαντέρ, Μικρού Μήκους, Σκηνοθεσίας και Ερμηνείας.

lagff 2019 607Περσινή βραβευμένη, η Δώρα Μασκλαβάνου και η «Πολυξένη» της

Για να υποβάλετε την ταινία σας στο 13ο LAGFF Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Αριστοτέλης Κατοπόδης, ανακοίνωσε τις ημερομηνίες του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες (LAGFF), που θα διεξαχθεί από τις 3 ως τις 9 Ιουνίου 2019, στο UCLA και στον κινηματογράφο Egyptian στο Χόλιγουντ. Μπορείτε να υποβάλετε την ταινία σας ως την 1η Μαρτίου 2019 (late deadline ως τις 21 Μαρτίου), στην ειδική ενότητα του site του LAGFF: lagff.org/festival/submit/.

lagff 2019 607

Για να συμμετάσχετε στο 7ο International Project Discovery Forum Εάν έχετε ένα project σε εξέλιξη, πάρτε μέρος στο IPDF, ένα 4ήμερο εργαστήριο pitching και ανάπτυξης που διεξάγεται στη διάρκεια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες και απονέμει το Βραβείο Αιγαίου (1.000 δολάρια) και την Υποτροφία του MFI.

lagff 2019 607

Οι συντελεστές των επιλεγμένων projects θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο που περιλαμβάνει αξιολόγηση σεναρίου, εκπαίδευση στο pitching και one-on-one συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου, όπως παραγωγούς, χρηματοδότες και διανομείς. Για να υποβάλετε το project σας θα πρέπει να κατάγεστε, ή να πρόκειται να κάνετε γύρισμα, ή να έχετε ένα σενάριο που σχετίζεται με τις χώρες: Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ισραήλ, Κόσοβο, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία. Μπορείτε να υποβάλετε το project σας ως τις 15 Μαρτίου 2019 (late deadline ως τις 31 Μαρτίοιυ), στην ειδική ενότητα του site του LAGFF: lagff.org/international-project-discovery-forum/submit-project/.

Για περισσότερες πληροφορίες και νέα, ακολουθήστε το LAGFF στο Facebook και στο Twitter (@lagff) και στο Instagram (#LAGFF2019).