Buzz

«Κλακέτα STORY»: Ενα ντοκιμαντέρ για την πρώτη γυναίκα σκριπτ του ελληνικού κινηματογράφου

στα 10

Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Προκόπη Δάφνου «Κλακέτα STORY» για τη Δέσποινα Κοντογεώργου, τη θρυλική βοηθό σκηνοθέτη και σκριπ του ελληνικού κινηματογράφου.

Flix Team
«Κλακέτα STORY»: Ενα ντοκιμαντέρ για την πρώτη γυναίκα σκριπτ του ελληνικού κινηματογράφου

Σήμερα 85 ετών, η Δέσποινα Κοντογεώργου, πρώτη βοηθός σκηνοθέτη και σκριπτ του ελληνικού κινηματογράφου, μιλάει στην κάμερα του Προκόπη Δάφνου («Φάκελος Πολκ στον Αέρα», «Deep End») σε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της και το ίδιο το σινεμά που θα προβληθεί τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 21.00 στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Δέσποινα Κοντογεώργου ξεκίνησε την καριέρα της το 1950 και εργάστηκε για πολλά χρόνια στο ελληνικό σινεμά. Ανάμεσά στις ταινίες, στις οποίες δούλεψε ήταν και το «Ξυπόλυτο Τάγμα» του Γκρεγκ Τάλας το 1953, η «Στέλλα» του Μιχαλη Κακογιάννη το 1955, η «Φαίδρα» του Ζιλ Ντασέν το 1962 και ένα πλήθος ελληνικών και ξένων παραγωγών.

Την προβολή θα προλογίσει η σκηνοθέτης και θεατρολόγος Κλειώ Φανουράκη.

Κλακέτα STORY: Σκηνοθεσία - Παραγωγή: Προκόπης Δάφνος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Προκόπης Δάφνος / Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας / Ηχοληψία: Προκόπης Δάφνος / Μουσική επιμέλεια: Άννα Πασχαλίδου

Την προβολή οργανώνουν το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης για τα Πνευματικά Δικαιώματα Τεχνικών Κινηματογράφου Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ ενώ περισσότερες πληροφορίες για το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τις προβολές του μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη σελίδα του στο Internet.