Buzz

Τα «μικρά» του Καρλ Λάγκερφελντ

στα 10

Ο μεγάλος της μόδας είχε μέσα του το δαιμόνιο του σινεμά. Σαν στιλ, σαν άποψη, σαν φιλοσοφία, σαν μια σειρά από μικρού μήκους ταινίες που δεν άλλαξαν την ιστορία του σινεμά, αλλά που χαζεύεις σαν στιγμιότυπα από μια υπέροχη κολεξιόν...

Τα «μικρά» του Καρλ Λάγκερφελντ

To φλερτ του Καρλ Λάγκερφελντ με το σινεμά ήταν μάλλον... περιορισμένο σε σχέση με την κινηματογραφική ζωή και καριέρα του, μέσα και έξω από τον Οίκο Chanel, με τον οποίο συνέδεσε ανεξίτηλα το όνομά του.

Από τα κοστούμια στην «Μετρέσα» του Μπάρμπετ Σρέντερ, το «Violette» του Κλοντ Σαμπρόλ, μέχρι αυτά της Στεφάν Οντράν στη «Γιορτή της Μπαμπέτ», στα «Ψηλά Τακούνια» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και τα κοστούμια για την «Κάρμεν» στο «Callas Forever» του Φράνκο Τζεφιρέλι, τη συμμετοχή του ως ο εαυτός του στο «Zoolander» και τη διαβοήτη διαμάχη του με την Μέριλ Στριπ για τα Οσκαρ, ο Καρλ Λάγκερφελντ θα εξερευνούσε κυρίως το σκηνοθετικό του δαιμόνιο γυρίζοντας ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από την ιστορία και τις κολεξιόν του οίκου.


Once and Forever (2015) | To παρασκήνιο μιας κινηματογραφικής βιογραφίας της Γκαμπριέλ Σανέλ με πρωταγωνίστριες την Κρίστεν Στιούαρτ και την Τζέραλντιν Τσάπλιν



Reincarnation (2014) | Η ταινία αυτή έγινε για συνοδεύσει την κολεξιόν 2014/2015 που λανσαρίστηκε το Δεκέμβριο του 2014. Μια ευκαιρία για τον Λάγκερφελντ να συνεργαστεί με τον Φαρέλ Γουίλιαμς, φίλο του οίκου Chanel και προσωπικού φίλου του σχεδιαστή. Ο Γουίλιαμς υπογράφει το soundtrack και παίζει έναν από τους βασικούς ρόλους.



The Return (2013) | O Καρλ Λάγκερφελντ επιστρέφει στην εποχή όπου η Κοκό Σανέλ ανοίγει ξανά τον Οίκο Υψηλής Ραπτικής της στη οδό Καμπόν μετά από 15 χρόνια απουσίας, το 1953. Ο γαλλικός Τύπος μένει απαθής, τα αμερικανικά media όμως στηρίζουν την αναγέννηση της Σανέλ. Παίζουν εκτός από την Τζέραλντιν Τσάπλιν στο ρόλο της Σανέλ, η Ανα Μουγκλαλίς και ο Ρούπερτ Εβερετ.



Once Upon a Time (2013) | Η Κίρα Νάιτλι υποδύεται την Κοκό Σανέλ την εποχή που άνοιγε το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι.



The Tale of a Fairy (2011) | Η ταινία έμπνευσης, σεναρίου και σκηνοθεσίας του Καρλ Λάγκερφελντ συνόδευσε την κολεξιόν με το όνομα Cruise το 2011/2012 και προβλήθηκε στο Hôtel du Cap-Eden-Roc στις Αντίμπ το Μάιο του 2011.



Ο Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου του 2019 σε ηλικία 85 ετών. Δεν του άρεσε καθόλου το cameo στο «Zoolander» και γι' αυτό αρνήθηκε ένα πέρασμα από το σίκουελ. Αντίθετα, δάνεισε τη φωνή του στην κινηματογραφική μεταφορά του παιδικού κινουμένου σχεδίου «Totally Spies!».

Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ «Lagerfeld Confidential» που γυρίστηκε για λογαριασμό της Vogue το 2007